Државен рецитаторски натпревар

Поезијата е огледало на душата, таа е магија која станува волшебна во моментот кога некој толку искрено, доживеано од дното на душата ќе ја пренесе и ќе направи волшепството да заживее во душата на секој што ја слуша. Нашите, Тамара Вељковиќ од VII-3 и Давид Цветковски од VIII-3 одд. на рецитаторскиот натпревар што се одржа на Филолошкиот факултет,,Блаже Конески” на 28.12.2019 г. беа токму тие кои беше задоволство да слушаш како на зададените творби им дадоа дух, а присутните уживаа во магијата што тие им ја пренесоа со нивните рецитаторски вештини. Им посакуваме уште многу успеси во иднина.