Историја – Резултати од училишен натпревар

Ученици и освоени места:

VI одделение

Катерина Пислевиќ – I место

Теона Јовева – II место

Јована Митровска – III место

VII одделение

Јована Ивановска – I место

Марија Бкагоевска Митровска – II место 

Горазд Стојановски – II место

Сара Ангелова – III место

Ана Милановска – III место

Леон стојановски – III место

VIII одделение

Алексеј Стојановиќ – I место

Теона Димишковска – II место

Матеј Крстевски – III место

Андреј Крстевски – III место

IX одделение

Давид Цветковски – I место

Христина Јовановска – II место

Катерина Андова – III место

Училишен натпревар по француски јазик

На 22.02.2021г.( понеделник ) се одржа училишниот натпревар по француски јазик.На натпреварот земаа учество учениците од 6  до 9 одделение.

Освоени места :

9 одд,/вкупно 36 поени

1.место: Ангела Анѓелкоска-35 поени

2.место: Нина Ристиќ-32 поени

3.место: Лорина Јакимовска 31 поен

8 одд,/вкупно 36 поени

1.место: Алексеј Стојановиќ-32 поени

2.место: Теона Димишковска-30 поени

7 одд / вкупно 25 поени

1 место:  Сара Ангеловска – 24 поени

2 место:   Ања Јовановска и Јована Ивановска – 22,5 поени

3 место:  Петар Ристовски – 21,5 поен

6 одд,/вкупно 62 поени

1.место: Теа Јордановска -58 поени

2.место: Теона Јовева -57 поени

3.место: Мила Златановиќ -56 поени

Браво за сите учесници и честитки за освоените места.

Освоено I и III место на 17-от Републички литературен детски фестивал ,,Ракатки-2021,,

На 17-от Републички литературен детски фестивал ,,Ракатки-2021,, во Категорија основно образование од седмо до деветто одделение нашиот ученик Алексеј Стојановиќ од VIII-3 одделение Ментор: Елена Малинова освои I место со литературната творба: ,,За сите деца во светот,,

Ученичката Лорина Јакимовска од IX-4 одделение Ментор: Катица Стојчевска освои III место со литературните творби: „Мојата општина“ и „Мојот татко“

Од избраните творби ќе се испечати книга-алманах. Секој награден учесник ќе добие диплома и алманах.

Фестивалот ќе се одржи во втората половина на месец мај 2021 г.

Резултатите од избрани творбите за XVII- Републичкиот литературен детски фестивал „Ракатки –2021“, се објавени во дневниот весник Нова Македонија -Колибри на ден 23.2.2021 (вторник).

Честитки на учениците за освоените награди и им посакуваме уште многу успеси во иднина!

РЕЗУЛТАТИ ОД УЧИЛИШНИОТ НАТПРЕВАР ПО ХЕМИЈА

Училишниот  натпревар по хемија се одржа на 18.02.2021 година на кој учествуваа ученици од VIII и IX одделение.

Постигнати резултати:

VIII одд.

Алексеј Стојановиќ   –  I место

IX одд.

Христина Јовановска – I место

Јана Благојевиќ –  II место

Јана Кметовска  –  III место

Честитки!

Резултати од училишен натпревар по општество

IV одделение

одржан на 18.02.2021

Освоено местоИме и презиме на ученикодделениеОсвоени бодови
Прво местоЕмил Адемоски
Ива Стојановска
IV-432
Второ местоМарија АрсовскаIV-129

V одделение

  одржан на 19.02.2021

РЕДЕН БРОЈУЧЕНИКПАРАЛЕЛКАБОДОВИОСВОЕНО МЕСТО
1.Аника ВелковскаV-142  I
2.Христијан Гочевски ИваноскиV-1     42  I
3.Ива АндоваV-242  I
4.Лука ПетковV-342  I
5.Тамара КолевскаV-442  I
     
1.Стефани БлагојевиќV-139II
     
1.Марија СпасовскаV-138III
2.Тара СпасиќV-238III
3.Ангел МитревскиV-438III

СТОП ЗА КОРУПЦИЈАТА!

     Нашето училиште веќе неколку години активно е вклучено во Проектот за антикорупциска едукација на учениците во основните училишта „СТОП ЗА КОРУПЦИЈАТА“. Преку најразновидни активности учениците се запознаваат со поимите корупција и антикорупција, облиците во кои се појавува корупцијата, нејзиното штетно влијание во општеството и начините за спречување на корупцијата.

  Активностите продолжија и оваа учебна година. Учениците од VIII-4 одделение на часовите по предметот Проекти од ликовна уметност, истражуваа за корупцијата и изработија презентација со своите ликовни творби и пораки за штетното влијание на корупцијата. Учениците и кажаа СТОП на корупцијата и покажаа дека секој може да  се вклучи  и да даде придонес во борбата против корупцијата.

Резултати од училишен натпревар по македонски јазик и математика V одд.

РЕЗУЛТАТИ ОД УЧИЛИШЕН НАТПРЕВАР ПО македонски јазик V одд.

одржан на 16.02.2021 год.

ОСВОЕНО МЕСТОИМЕ И ПРЕЗИМЕ НА УЧЕНИКОТОДД.ОСВОЕНИ БОДОВИ
ПРВО МЕСТОХристијан Гочевски ИваноскиV-130
  ВТОРО МЕСТОСтефани БлагојевиќV-129
 Аника ВелковаV-129
 Александар МаџовскиV-229
  ТРЕТО МЕСТОАнгел МитревскиV-428,5
 Тара СпасиќV-228,5

РЕЗУЛТАТИ ОД УЧИЛИШЕН НАТПРЕВАР ПО математика V одд.

одржан на 12.02.2021 год.

ОСВОЕНО МЕСТОИМЕ И ПРЕЗИМЕ НА УЧЕНИКОТОДД.ОСВОЕНИ БОДОВИ
ПРВО МЕСТОДамјан ПетровиќV-3100
ВТОРО МЕСТОАлександар МаџовскиV-295
ТРЕТО МЕСТОХристијан Гочевски-ИвановскиV-190
 Даријан Митревски
Ангел Митревски
V-1
V-4
90
90
 
 

РЕЗУЛТАТИ ОД УЧИЛИШЕН НАТПРЕВАР ПО ПРИРОДНИ НАУКИ – IV одд

РЕЗУЛТАТИ ОД УЧИЛИШЕН НАТПРЕВАР ПО

ПРИРОДНИ НАУКИ – IV одд.

одржан на 15.02.2021 год.

ОСВОЕНО МЕСТОИМЕ И ПРЕЗИМЕ НА УЧЕНИКОТОДД.ОСВОЕНИ БОДОВИ
ПРВО МЕСТОДино АдемоскиIV 446
ВТОРО МЕСТОВедран ВељковиќIV 444
ТРЕТО МЕСТОМатеј Попоски
Марко Крстевски
IV 4
IV 2
42

Резултати од натпреварите по математика и македонски јазик за IV oдд.

Резултати од училишен натпревар по математика за IV oдд.

одржан на 8.02.2021 год.

Освоено местоИме и презимеодделениеОсвоени  бодови
Прво местоСтефан Арсевски IV-1 35

Резултати од училишен натпревар по македонски јазик за IV oдд.

одржан на 12.02.2021 год.

Освоено местоИме и презимеодделениеОсвоени  бодови
Прво местоСтефанија СпасовскаIV-4 27
Второ местоЕлена НаумоваIV-3 26
Трето местоИлина ЈордановскаIV-125
Трето местоМила ПешевскаIV-425