Резултати од ОПШТИНСКИОТ НАТПРЕВАР ПО МАТЕМАТИКА

На 19.02.2022 год се одржа општинскиот натпревар по математика за учениците од IV до IX одд.

Беа постигнати следниве резултати

IV одд

Ангел Митревски I награда,

Павел Георгиевски III награда

Kaлина Николовска III награда

Mентор Елизабета Георгиевска

V одд

Марко Крстевски III награда

Ментор Елизабета Ордева

VI одд

Христијан Гочевски Ивановски 1 награда

Стефани Благојевиќ 1 награда

Дамјан Петровиќ  II награда

Аника Велковска II награда

Тара Спасиќ Пофалница

Александар Маџовски Пофалница

Ментор Лиле Сарваноска

VII одд

Давид Арнаудов II награда

Катерина Пислевиќ

Ментор Росица Тодоровска

VIII одд

Петар Ристовски  I награда

Михаела Димчова I награда

Никола Милосковски I награда

Јана Саздовска I награда

Ментор Билјана Стојановска

Честитки за сите ученици со желба за многу успех на претстојниот регионалниот натпревар што ќе се одржи на 23.03.2022

Резултати од училишен натпревар по информатика

Име и презимебодовиОсвоено место
Дора Николова90  I
Давид Арнаудов80  II
Катарина Пислевиќ67  III
Матеј Митрески58   
Ива Андова56   
Андреј Јордановски52   
Рахела Селими46   
Мила Златановиќ45   
Андреа Блажевска39   

Од отпад, до уметничко дело!

Од отпад, до уметничко дело!

Ученици во тек е наградниот конкурсот  „Trash for art 2022“ !!!!

Собирајте амбалажен отпад, направите уметничко дело и станете дел од иницијативата за почиста и поздрава средина на Пакомак. За делата направени само со амбалажи на Пивара Скопје и БиМилк следуваат специјални награди.

Конкурсот трае од 15.3.2022 до 17.3.2022 година. Сите скулптури ќе треба да се достават во Кинотека на Северна Македонија било кој ден од 15ти до 17ти март, со тоа што на 15ти и 16ти скулптурите ќе може да се достават од 09.00 часот до 17.00, а на 17ти март од 09.00 до 13.00 часот

Наградниот конкурс „Trash for art 2022“ е отворен за возрасни и за деца, кои ќе се натпреваруваат во три категории:градинки, основни училишта  и поединци и други институции (средни училишта, факултети, невладини организации и други)

Во секоја категорија ќе бидат доделени по три награди – за прво, второ и за трето место.

Повеќе информации на www.pakomak.com.mk

Резултати од одржаниот училишен натпревар по предметот ИСТОРИЈА

ШЕСТО ОДДЕЛЕНИЕ

ШИФРАИМЕ И ПРЕЗИМЕОДД.ОСВОЕНО МЕСТО
612Александар МаџовскиVI-21 место
608Тара СпасиќVI-22 место
611Маркијан ЈовчевVI-32 место
601Ангел МитревскиVI-43  место
605Дамјан ПетровиќVI-3 
607Даријан МитревскиVI-1 
604Аника ВелковскаVI-1 
609Стефани СандеваVI-2 
614Стефани БлагојевиќVI-1 
603Ена ЈордановскаVI-4 
613Ива АндоваVI-2 
606Алек ЈовановскиVI-1 
610Тамара КолевскаVI-4 
602Теодора КолевскаVI-4 
615Кристијан ЗахариевскиVI-4 

СЕДМО ОДДЕЛЕНИЕ

ШИФРАИМЕ И ПРЕЗИМЕОДД.ОСВОЕНО МЕСТО
612Јована МитровскаVII-11 место
608Мила ЗлатановиќVII-41 место
611Кирил НедевVII-42 место
601Александра АнтовскаVII-43 место
605Матеа ДобревскаVII-1 
607Стефани НастеваVII-4 
604Селина СелимиVII-1 

ОСМО ОДДЕЛЕНИЕ

ИМЕ И ПРЕЗИМЕОДД.ОСВОЕНО МЕСТО
Луна ЈакимовскаVIII-21 место
Марија Благоевска-МитровскаVIII-31 место
Леон СтојановскиVIII-32 место
Сара АнгеловаVIII-33 место
Ана МилановскаVIII-33 место
Никола МилосковскиVIII-43 место
Мила ДоневаVIII-23 место
Никола СтојановскиVIII-3 
Теона МарковиќVIII-4 
Горазд СтојановскиVIII-4 
Теодора СтојановскаVIII-4 
Лука БлажевскиVIII-4 
Јована ИвановскаVIII-3 
Лука СиљаноскиVIII-3 

ДЕВЕТО ОДДЕЛЕНИЕ  

ИМЕ И ПРЕЗИМЕОДД.ОСВОЕНО МЕСТО
Алексеј СтојановиќIX-31 место
Милош НасковиќIX-22 место
Теона ДимишковскаIX-23 место
Кристина ТасеваIX-4 
Тамара ВељковиќIX-3 

РЕЗУЛТАТИ ОД УЧИЛИШНИОТ НАТПРЕВАР ПО АНГЛИСКИ ЈАЗИК

4 одделение

Ангелина Трпковска      4-1   39 бода- I место

Ивана Иванонска            4-1  36,5 бода- II место

Матеј Мишевски        4-4    33,5 бода- III место 

Михаела Миовска      4-4     32,5 бода

Дарија Данева             4-4    32 бода

Петар Стефановски    4-2    30 бода

Кристијан Јовановски 4-3   21,5

5 одделение

Елена Наумова                 5-3   52 бода-I место

Илина Јордановска          5-1   48 бода-II место

Марко Наумов                  5-3   47 бода-III место

Амра Оручи                      5-4   38 бода

6 одделение

Калина Шипинковска       6-3  50 бода-I место

Софија Мијалковска         6-3  50 бода-I место  

Дарјан Јовчев                    6-3   49 бода-II место 

Марија Трајковска            6-4   49 бода-II место   

Анастасија Атанасовска   6-1  47 бода-III место 

Ана Ристиќ                         6-3  47 бода-III место   

Аника Велковска               6-1  47 бода-III место 

Анастасија Ивановска      6-3  46 бода

Давид Чулев                      6-1  46 бода

Марија Спасовска             6-1  44 бода

Рахела Сељими                 6-2  43 бода

Стефани Сандева              6-2  42 бода

Дамјан Димковски            6-4  39 бода

Ена Јордановска                6-4  37 бода

7 одделение

Дора Николова                  7-4   44 бода- I место

Елена Цветковска             7-4   42 бода-II место

Андреј Јордановски          7-1   41 бод- III место 

Јована Спасевска              7-4    41 бод- III место 

Катарина Пислевиќ          7-2    41 бод- III место 

Теона Јовева                      7-3    41 бод- III место 

Дејанчо Стојановски        7-1    40 бода

Мила Златановиќ              7-4    39 бода

Марија Гичевска               7-1    38 бода

Тамара Додевска               7-2    37 бода

Мики Величковски           7-4    35 бода

Ана Николоска                  7-1    32 бода

Селина Селими                 7-1    30 бода

Максимилијан Стојчев     7-1    29 бода

Лејла Оручи                       7-2    26 бода

Гани Бехљуров                  7-4    21 бод

Ајша Муше                        7-1    18 бода

Ања Накова                        7-1    17 бода

8 одделение

Даријан Саравинов         8-3    55 бода- I место 

Ања Јовановска               8-4    52 бода- II место 

Горазд Стојановски         8-4    52 бода- II место 

Луна Јакимовска             8-2    51 бод- III место 

Адриана Стоилевска      8-4     49 бода

Петар Ристовски             8-3    49 бода

Наум Наумов                   8-2     47 бода

Ангел Николов                8-1     44 бода

Ања Стефанова               8-4      41 бод

Давид Јаневски               8-1      31 бод

9 одделение

Алексеј Стојановиќ       9-3     60 бода- I место 

Дона Тасева                    9-3     56 бода II место 

Бојана Петровска           9-3     55 бода- III место 

Тамара Петрушевска     9-2      53 бода

Теона Димишковска      9-2      46 бода

Резултати од училишен натпревар по француски јазик

6 одделение

1-место Аника Велковска-6-1

2-место Софи Мијалковска 6-3

3-место Матеј Макрешански 6-3

4-место Стефани Сандева 6-2

8-одделение

1-место Сара Ангелова  8-3.

2-место Ева Серафимовска 8-4

9 одделение

1- место Алексеј Стојановиќ 9-3

Февруари – Месец на ретките болести 2022

Оваа година за месецот и Денот на ретките болести 2022 година во нашето училиште има различни активности, а еве дел од изработките на учениците, во наредните денови ќе следуваат уште објави на оваа тема

Резултати од училишниот натпревар по македонски јазик

VI одд.

Софија Мијалковска VI-3одд.       I место 59

Тара Спасиќ VI-2одд.             II место   55 бода

Александар Маџоски VI-2одд.    II  место 55  бода

Калина Шипинковска VI-3одд.     II место  55 бода

Аника Велковска VI-1одд.        III место 54 бода

Аника Велковска VI-1одд.        III место 54  бода

VIII  одд.

Сара Ангелова   VIII-3           I место  45 бода

Ања Јовановска   VIII-4          II   место   44 бода

Леон Стојановски   VIII-3       II   место   44 бода    

Луна Јакимовска     VIII-2     III   место   42 бода

IХ одд.

Алексеј Стојановиќ  IХ-3 I место   37 бода

Од седмо одделение нема рангирани ученици

Резултати од општински натпревар по Природни науки

На ден 11.02.2022 нашите ученици учествуваа на општинскиот натпревар по природни науки и ги остварија следните резултати :

6 одд

Алек Јовановски 1 награда

Тара Спасиќ 1 награда

Христијан Гочевски Ивановски 1 награда

Александар Маџовски 1 награда

Аника Велковска 1 награда

Ментор.Д.Китановска

5одд

Емил Адемовски 2 награда

Дамјан Влинтовски 2 награда

Ведран Вељковиќ 2 награда

Калина Краџоска 2 награда

Марко Крстевски 2 награда

Дино Адемовски пофалница

Ментори Д.Китановска и Б.М.Личева

4-1 одд

Ментор -Елизабета Георгиевска

Мила Николова 3 награда

Ангелина Трпковска 3 награда

Ивана Ивановска 3 награда

4-2

Ментор Стефани Тоневска

Никола Владевски Тргачевски 3 место

Петар Стефановски 3 место

Давид Јовановски 3 место

Горазд Петрушев 3 место

Ангела Здравковска-пофалница

Сите ученици оставрија пласман за учество на регионалниот натпревар по природни науки.

Честитки за освоените награди и им посакуваме успех на регионалниот натпревар !

РЕЗУЛТАТИ ОД УЧИЛИШНИОТ НАТПРЕВАР ПО МАТЕМАТИКА

Натпреварот е одржан на 3 февруари 2022

Ч Е С Т И Т К И  Н А   С И Т Е   У Ч Е С Н И Ц И !!!

ИМЕ И ПРЕЗИМЕ на ученикотОДД.ОСВОЕНО МЕСТО
Алексеј Стојановиќ9I
Теона Димишкова9 
Дона Тасева9 
Михаела Димчова8I
Јана Саздовска8II
Даријан Саравинов8 
Петар Ристовски8 
Ева Серафимовска8 
Никола Милосковски8 
Давид Јаневски8 
Давид Арнаудов7I
Катарина Пислевиќ7II
Теона Јовева7 
Андреј Јордановски7 
Лејла Оручи7 
Александар Маџовски6I
Дамјан Петровиќ6II
Аника Велковска6III
Стефани Благојевиќ6III
Тара Спасиќ6 
Христијан Гочевски Иваноски6 
Матеј Китановски6 
Даријан Митревски6 
Ангел Митревски6 
Ива Андова6 
Давид Чулев6 
Стефан Арсевски5 
Калина Павлевска5 
Матеј Павлевски5 
Амра Оручи5