28 Април – Светски ден за безбедност и здравје

ООУ”Дане Крапчев” го одбележа 28 Април Светскиот ден за безбедност и здравје. За таа цел се одржа едукативно предавањe за учениците од 3-то одделение од страна на стручни лица од Премиум Сејфти Солушн, за подигнување на свеста и важноста од безбедна и здрава работна средина.