Успех на натпреварот во гимназијата Алгоритам

Гимназијата АЛГОРИТАМ организираше натпревар по предметите англиски јазик и математика (PSAT 8/9 – меѓународен испит по англиски јазик и математика).

Право на учество имаат сите ученици од осмо и деветто одделение.

На натпреварот PSAT 8/9 (ReadiStep) 2022/2023 нашиот ученик Давид Арнаудов од VIII-4 со предметен наставник по математика Јулија Атанасова го освои првото место.

Му посакуваме успех и на натпреварите што му следуваат.