Реализирана обука за справување со стресот во време на пандемија

Примариус д-р МЕРИ БОШКОВСКА – детски психијатар, во рамки на Проектот “И јас имам глас” преку Фондацијата за образовни и културни иницијативи ЧЕКОР ПО ЧЕКОР реализира обука за наставниците и стручните соработници од двете партнерски училишта во Проектот: ООУ „Кирил и Методиј“ и ООУ ,,Дане Крапчев” Скопје. Темата на обуката повеќе од потребна: НЕПОСРЕДНИ И АКУТНИ СТРЕСНИ РЕАКЦИИ ВО ВРЕМЕ НА ПАНДЕНИЈА. Прекрасна атмосфера преку споделување искуства, емоции и личните и колективни перцепции и предизвици во време на КОВИД 19. Вечерва во 19:00 обука на истата тема со родителите. Ви благодариме од срце!!!