ПРИЕМ НА ПРВАЧИЊА

   1 октомври 2020год. датум кој ќе остане вечно врежан во сеќавањата на нашата нова генерација на првачиња. Ден кој ќе биде забележан во нивните споменари и со радост ќе го споменуваат како ден во кој свртеле многу значајна страница во нивниот живот.

Оваа генерација на првачиња учебната 2020/2021 година ја започнува во поинакви услови на работа и движење, со запазени протоколи со цел заштита од Ковид 19. А ние како училиште ги обезбедивме сите услови за безбедно следење на наставата.

Драги првачиња,

Ве очекуваат уште многу први нешта, како што се првата научена буква, првиот број, првиот напишан збор, првата песничка, првата домашна задача и се така по ред. На тој начин, чекор по чекор, од ден во ден ќе бидете се побогати со знаења, а тие знаења ќе ви отворат многу врати во вашиот понатамошен живот.

Првачиња среќно!!!