Првонаградените творби на ликовниот и литературниот конкурс во категорија од II-V одд.

Смешна песна!

Жирафата не може да помине низ врата,

нејзиното име е баба Ната!

Бабa на дедо колачи му прави,

па заборави да ги прошета нејзините крави!

Доста е со стари лица, време е за неколку вица!

Книгата ја чита Раде,

а магарето ја јаде!

Денес имав големи маки

-ги изгубив моите мустаќи!

Лош ден е за Боки,

се поплави во смоки!

Десна нога прво.

Гледај! Коза на дрво!

Во фармата, коњот муви гази,

а кравата почна да лази!

Давид Арнаудов 5/4 одд

Цртежот е дело на Калина Филиповска 4/3 одд