Општински натпревар математика во „Дане Крапчев“

На 4.02.2023 домаќин на ОПШТИНСКИОТ натпревар по математика за ученици беше нашето училиште. Во пријатна атмосфера и натпреварувачки дух, пречекавме повеќе од 250 ученици од четврто до деветто одделение, од сите основни училишта на територијата на општина Гази Баба. Учество зедоа и 20 ученици од ООУ“Дане Крапчев“ и ги постигнаа следните резултати:

Четврто одделение

Алексеј Златановиќ III награда

Андреј Арнаудов III награда

Ментор Наталија Николовска

Михајло Миливојевиќ Пофалница

Ментор Лидија Велковска

Дарин Арсов  Пофалница

Ментор Катерина Димовска

Седмо одделение

Александар Маџовски I награда

Маркијан Јовчев II награда

Дамјан Петровиќ II награда

Софија Михајловска III награда

Ментор Лиле Сарваноска

Осмо одделение

Давид Арнаудов I награда

Ментор Јулија Атанасова

Честитки за сите учесници и нивните ментори!!!

Им посакуваме многу успех и на регионалниот натпревар по математика!