Одбележување на Европската Недела на Мобилност. 

На 18. 09. 2023 г. , во паралелката 5 – 2 од ООУ „Дане Крапчев“ беше одржан еколошки час во организација на  Општината Гази Баба во соработка со Македонски Зелен Центар за одбележување на Европската Недела на Мобилност. 

Линк од видео – презентација