Одбележан ПИ- денот

Денес е ПИ – ДЕН 3.14, датум кој беше одбележан на интересен начин од ученици од 7 и 9 одд. членови на Математичко – информатичката секција. Тие денес ги презентираа своите креативни видеа, компјутетски игри, квизови и презентации за истакнати математичари. На крај се анализираа и вреднуваа изработките: победи видеото на Питагора, второ место освои играта Меморија и трето место презентацијата за Гаус. Ви посакуваме Среќен ПИ ден👩‍💻🧑‍💻♾🙂