Најдобрите кошаркари во општината се наши!

На 21.05.2024 г, се одржа кошаркарски меморијален турнир ,,Иван Илиев” во спортската сала на ООУ ,,Кирил и Методиј” – Стајковци.

Се натпреваруваа ученици од V одд. од сите основни училишта од општина Гази Баба под мотото ,,Кошарката – моја игра”. И во првиот и во вториот дел од турнир нашите ученици убедливо беа најдобри и го освоија ПРВОТО МЕСТО.

Во прилог првопласираните екипи:

1.место – ООУ ,,Дане Крапчев”

2.место – ООУ ,,Крсте Мисирков”

2.место – ООУ ,,Стив Наумов”

3.место – ООУ ,,Григор Прличев”.

Ова е доказ дека имаме одлична генерација кошаркари, која заедно со нивниот наставник Томи Спасовски допрва ќе не радува и ќе не прави горди!

БРАВО!!!

КОЛЕКТИВОТ на УЧИЛИШТЕТО се ГОРДЕЕ со ВАС