Награда на ликовен конкурс

На конкурсот за ликовни творби на тема: „Борба против дискриминацијата и насилството во Спортот“ во рамките на проектот ФЕР ШАНСА ЗА МЛАДИТЕ ВО СПОРТОТ финансиран од ЕУ преку програмата Еразмус+, а организиран од Федерација на училишен спорт на Македонија и Детскиот ликовен центар, нашата ученичка од 6-1 одделение Марија Гичевска освои 3 награда. Нејзината творба ќе биде дел од изложба во галеријата на Кинотеката на Македонија. За жал заради заострување на ситуацијата предизвикана од КОВИД-19 пандемијата, а во функција на заштита на здравјето на децата и наставниците отварањето на изложбата ќе биде online, без физичко присуство.
За таа цел на 18. 11. 2020 во 13.00 часот е закажана ZOOM сесија на која се поканети добитниците на дипломите за освоено прво, второ и трето место, како и претставници на ФУСМ и ДЛЦ со почеток од 13 часот. Марија Гичевска ќе учествува на оваа виртуелна изложба. И честитаме на Марија за освоената награда и и посакуваме уште многу вакви успеси во иднина.