Медал и на Математичката Олимпијада

Нашите ученици Давид Арнаудов од 9 одд. и Александар Маџовски од 8 одд. нa 06.06 учествуваа на 28 Јуниорска математичка олимпијада за ученици до 15.5 години.

Нашиот Давид Арнаудов од 9 одд. се закити со бронзен медал.

Давид и Александар ја сакаат математиката, работат посветено на своето надоградување, осмислуваат креативни пристапи во решавањето математички задачи, редовно учествуваат на натпревари и постигнуваат успеси.

ЧЕСТИТКИ ДАВИД, твојот успех во иднина, да биде уште поголема мотивација за Александар и сите други вљубеници во математиката.

БРАВОО деца се гордееме со вас !!!

Ментор на Давид Арнаудов – Билјана Стојановска.

Ментор на Александар Маџовски -Лиле Сарваноска.