Ликовни награди

Во изминатиов период учениците од VI од IX одделение учествуваа на неколку ликовни конкурси и покажаа солидни резултати. На конкурсот “Јас и мојата земја” од проектот “Цртам и објаснувам” на НВО “Џунџуле” награди освоија Бојана Петровска VI3 и Давид Цветковски VII3. На кокурсот “Мојата општина” Љубица Стаменковска VII4 освои  I награда. А Теодора Стефановска IX2 освои I награда на конкурсот “И јас умеам да штедам”. Исто така учениците од ликовната секција Теодора Стефановска, Павел Наневски, Дина Шабановиќ, Михаела Стојменовиќ, Марио Илиевски, Лорина Јакимовска, Мартин Атанасов и Христина Јовановска успешно го претставија училиштето на ТВемисијата Ѕвон и на Еко модната ревија во рамки на проектот “Градиме заедничка иднина”. Честитки за наградените и благодарност до сите за успешниот ангажман.

Марија Николоска – Наневска