,,Квиз за пари,,

На 24.03.3021, по трет пат, се одржа Националниот натпревар ,,Квиз за пари,, во кој земаа учество наши ученици од VIII и IX одд. организирани во седум тима по два ученика. Овој квиз годинава се одржа под мотото: ,, Грижи се за себе, грижи се за своите пари,, Целта на овој квиз е да ги поттикне и мотивира децата на возраст од 13 до 15 години да се едуцираат во поглед на финансиите и финансиското работење, да умеат да се грижат за своите финансии и се разбира правилно да ги трошат. На овој квиз учествуваа основни и средни училишта од целата држава, а нашите ученици се пласираа меѓу подобрите. Им посакуваме повеќе успеси следната година.