ДЕНЕС ПРИМИВМЕ НАГРАДА И ПРИЗНАНИЈА НА ЛИТЕРАТУРЕН И ЛИКОВЕН КОНКУРС

🔸️Наши ученици од VIII и IX одд. и нивните ментори Елена Малинова и Марија Н.Наневска присуствуваа на свечен настан кој се одржа во СГГУ на ГС “Здравко Цветковски”- Скопје со цел доделување награди за учество на Конкурсот за најдобра литературна, ликовна и истражувачка творба.

👉 II место за есеј на тема: “Божиќниот чај со моите најблиски” освои ученичката Јована Србиноска од IX-1 одд., ментор Елена Малинова, а другите учесници добија пофалници за учество.

🔸 ️Честитки за сите учесници, многу успеси во иднина!