Гостување во образовна програма за ученици Ѕвон

Нашите ученици Павел Наневски (9-3), Методија Тасевски (9-4) и Анастасија Тодевска(8-4) ја имаа честа да го престават нашето училиште на емисјата “Ѕвон” и да ги промовираа нашите научно –истражувачки активности по предметот биологија. Учениците  исто така  ги претставија и своите достигнувања на натпреварите во оваа област.

Во емисјата гостуваа на покана на Македонското Биолошко Друштво како истакнати натпреварувачи и вљубеници во биологијата ,заедно со предметниот наставник и ментор  Бојана Личева.

Ученикот Павел Наневски го претстави својот прво награден труд “Прочистувач на вода” на минатогодишниот натпревар “Ноември-Месец на науката” , а учениците Методија Тасевски и Анастасија Тодевска ги споделија своите искуства и награди на општинско,регионално и државно ниво. Се надеваме дека овие активности и достигнувања ќе бидат мотив и за останатите ученици да се приклучат на биолошката секција и останатите активности во оваа област