Атлетика- натпревар за третоодделенците

🏃‍♀️Денес нашите ученици од III одд. со нивниот наставник по физичко и здравстено образование Томи Спасовски учествуваа на натпревар кој се состоеше од полигон со атлетски и психомоторни вежби и препреки.

🏃Натпреварот беше организиран од Сојузот на училишен спорт на Гази Баба.

🏃‍♂️На истиот учество земаа сите општински основни училишта.

🔸️Во прилог, првопласираните три екипи:

1 место ООУ ,,Вера Јоциќ”

2 место ООУ ,,Григор Прличев”

3 место ООУ ,,Дане Крапчев”