Заедничка еко акција во Гази Баба

🌱По повод денот на пролетта 21 март, учениците од нашето училиште заедно со другите ученици од општинските основни училишта земаа учество во засадување на 21 ново дрво во Парк шума Гази Баба со што посакавме добредојде на пролетта, а вооедно на дело ја покажавме нашата грижа кон животната средина, како еден од важните предуслови за квалитетен живот на сите.

🧍‍♂️По засадувањето на дрвата, со учениците од различни етнички заедници учествувавме во активноста “Пешачиме за мир, соживот и толеранција” од која ја испративме најсилната порака која вели: другарството не познава разлики.

НОВИ УСПЕСИ НА МАТЕМАТИЧАРИТЕ на регионалниот натпревар

На 41 Регионален натпревар по математика за учениците од основното образование, одржан на 4 март 2023 година нашите ученици од VII одделение ги постигнаа следниве резултати:

Дамјан Петровиќ I награда

Александар Маџовски II награда

Ментор, Лиле Сарваноска

И двајцата остварија пласман на Државниот натпревар по математика кој ќе се одржи на 13.05.2023.

Им честитаме и им посакуваме успех и на наредните натпреварувања!!!

Еко активности по повод 21 Март – Ден на пролетта и екологијата


По повод Денот на пролетта и Денот на екологијата 21 Март, во нашето училиште
се изврши еко акција за засадување на садници. Учениците од 9 одделение во
училишниот двор засадија 15 садници донација од ЈКП Гази Баба.
Одговорни наставници: Душанка Китановска и Бојана М.Личева