“La Francophonie nous unit” – Заедничка приредба за Франкофонијата

По повод Меѓународниот ден на Франкофонијата, осум основни училишта од Скопје подготвија заедничка приредба со наслов “La Francophonie nous unit” („Франкофонијата нè обединува“) која се одржа во ООУ „Димитар Миладинов“ -Скопје на 21 март. На приредбата присуствуваа директорот на Францускиот Институт г. Иго Бештел, г-ѓа Љупка Димова – аташе за јазична и културна соработка во Францускиот Институт, советничката во БРО за француски јазик Кети Димковска и претседателката на ЗПФРМ Валентина Гацоска.

Нашето училиште го претставуваа десет ученички од деветто одделение – Адриана, Теона, Ева, Ања, Михаела, Сара, Јована, Клара, Јана и Луна. Тие настапија со две драматизации, за една необична мравка и за едно девојче кое постојано негодува.

По оваа приредба сакаме да ви најавиме приредба за Франкофонијата во нашето училиште која ќе се случи при крајот на учебната година. Тогаш ќе Ви ги претставиме нашите точки но и точките на нашите етвининг партнери од Италија.

Во продолжение неколку фотографии од настанот