Детска атлетика

Денес денот помина во знакот на Детската атлетика. Општинскиот сојуз на училишен спорт на Гази Баба организираше натпреварување за 120 учениците од IV одд. од сите општински училишта. Сите овие активности се реализираат за да се создаваат спортски навики и да се јакне натпреварувачкиот дух меѓу учениците.

Полигон за учениците од трето одделение

На 05.06.2024г. во спортската сала на ООУ ,,Вера Јоциќ” беше организира II полигон за учениците од 3-то одд. од сите основни училишта од Општина Гази Баба.

Целта на оваа активност е подобрување на психомоторните вештини и рано вклучување на учениците во спортските натпревари.

Честитки за нашите ученици кои и овој пат се меѓу најдобрите три екипи во општината:

1 место ООУ ,,Вера Јоциќ”

2 место ООУ ,,Григор Прличев”

3 место ООУ ,,Дане Крапчев”

Кралицата на спортовите – Атлетиката – предизвик за учениците

На ден, 04.06.2024 г. во ООУ,, Наум Наумовски Борче” се оддржаа атлетски натпревари помеѓу учениците од општинските основни училишта на територија на општина Гази Баба.

Нашите ученици настапија во тркачките дисциплини, скок во далечина, скок во височина и фрлање ѓуле и ги освоија следните места:

1 место Јана Србиновска 6 одд. – 60 метри

1 место Марко Ѓорѓиевски 8 одд. – 100 метри

2 место Матеј Трајановски 8 одд. – 100 метри

2 место Матеја Добревска 9 одд. – 100 метри

1 место Давор Павловски 9 одд.- 100 метри

…………………………

1 место Ива Станојоска 7 одд. – ѓуле

1 место Катја Карчев 8 одд. – ѓуле

2 место Стојанче Карадачки 7 одд. – ѓуле

2 место Анес Џеладини 8 одд. – ѓуле

…………………………..

1 место Јана Србиновска 6 одд. – скок во далечина

2 место Ангел Митревски 6 одд. – скок во далечина

2 место Матеа Добревска 9 одд. – скок во височина

3 место Матеј Трајановски 8 одд . – скок во далечина

КОГА СПОРТОТ е ЉУБОВ РЕЗУЛТАТИТЕ се ВИСОКИ.

Честитки за сите наши успешни ученици !!!

Најдобрите кошаркари во општината се наши!

На 21.05.2024 г, се одржа кошаркарски меморијален турнир ,,Иван Илиев” во спортската сала на ООУ ,,Кирил и Методиј” – Стајковци.

Се натпреваруваа ученици од V одд. од сите основни училишта од општина Гази Баба под мотото ,,Кошарката – моја игра”. И во првиот и во вториот дел од турнир нашите ученици убедливо беа најдобри и го освоија ПРВОТО МЕСТО.

Во прилог првопласираните екипи:

1.место – ООУ ,,Дане Крапчев”

2.место – ООУ ,,Крсте Мисирков”

2.место – ООУ ,,Стив Наумов”

3.место – ООУ ,,Григор Прличев”.

Ова е доказ дека имаме одлична генерација кошаркари, која заедно со нивниот наставник Томи Спасовски допрва ќе не радува и ќе не прави горди!

БРАВО!!!

КОЛЕКТИВОТ на УЧИЛИШТЕТО се ГОРДЕЕ со ВАС

Прво место за нашите кошаркари од V одделение

ДЕНЕС ГОРДИ СМЕ НА ПРВОТО МЕСТО на НИВО на ОПШТИНА ГАЗИ БАБА, ОСВОЕНО од НАШИТЕ КОШАРКАРИ од V одделение, предводени од наставникот по физичко и здравствено образование ТОМИ СПАСОВСКИ.

На ден 21.12.2023 г. во ООУ ,,Кирил и Методиј”- Стајковци, се организираа натпревари во кошарка за учениците од 5-то одделение под мотото: ,,Кошарката моја игра” каде учество земаа ученици од сите основни училишта од Општината.

Целта на оваа активност е промоција на кошарката како спорт и вклучување на учениците од најмала возраст во спортските натпревари.

Во прилог првопласираните три екипи:

1 место ООУ ,,Дане Крапчев”

2 место ООУ ,,Вера Јоциќ”

3 место ООУ ,,Крсте Мисирков”

ДАВИД АРНАУДОВ -прво место и наша гордост на шаховски турнир!

🏆На ден 23.11.2023 год. се одигра Турнир во Шах за учениците од VIII и IX одделение од општина Гази Баба.

✨️Нашиот ученик Давид Арнаудов од IX одд. освои ПРВО МЕСТО.

🏅Честитки за Давид, многу успеси и во иднина !

Пласман на учесниците:

1. 🏆Арнаудов Давид – ООУ”Дане Крапчев”

2. Петровски Никола – ООУ”Наум Наумовски Борче”

3. Велковски Матеј – ООУ”Крсте Мисирков”

Спортскиот дух е наш заштитен знак!

🥉 Горди на освоеното III место на денешниот турнир во одбојка помеѓу наставници од основните училишта и вработените од општина Гази Баба.

👍️Благодарност за организацијата на

,, Општинскиот сојуз за училишен спорт

на Гази Баба.

🏆Постигнати резултати:

1 место ООУ ,,Кирил и Методиј”

2 место ООУ ,,Наум Наумовски – Борче”

3 место ООУ ,,Дане Крапчев”

4 место ООУ ,, Наум Охридски”

Атлетика- натпревар за третоодделенците

🏃‍♀️Денес нашите ученици од III одд. со нивниот наставник по физичко и здравстено образование Томи Спасовски учествуваа на натпревар кој се состоеше од полигон со атлетски и психомоторни вежби и препреки.

🏃Натпреварот беше организиран од Сојузот на училишен спорт на Гази Баба.

🏃‍♂️На истиот учество земаа сите општински основни училишта.

🔸️Во прилог, првопласираните три екипи:

1 место ООУ ,,Вера Јоциќ”

2 место ООУ ,,Григор Прличев”

3 место ООУ ,,Дане Крапчев”

ГАЗИ БАБА – НАЈСПОРТСКА ОПШТИНА ВО ГРАДОТ

Денес со голема донација од спортска опрема и реквизити за сите основни училишта во општината.

🏀 Топки и комплети дресови за сите тимски спортови и справи за вежби за атлетски спортови. Голема благодарност од нашето училиште до градоначалникот Бобан Стефковски за грижата кон нашите ученици. . .🏐 СПОРТОТ е ОБРАЗОВАНИЕ, НАУКА И КУЛТУРА, ЕТИКА, ФИЛОЗОФИЈА НА ЖИВОТ, УМЕТНОСТ, ИГРА, ЗАБАВА И НАТПРЕВАР . ⚽️ Вложувањето во спортот е вложување во здрави генерации!

Спорт – Успешен старт на учебната 2022/23 година!!!

Особено е важно младите да ги на­со­чу­ва­ме кон активен спорт бидејќи тоа е алатка што ги надминува сите раз­ли­ки и ги надградува физичките и интелектуалните способности.

На денешниот крос организиран од Општинскиот сојуз на училишен спорт на Гази Баба во СРЦ Хиподром учество земаа повеќе од 300 ученици од сите основни училишта во Општина Гази Баба , нашите ученици настапија во повеќе категории и ги постигнаа следните резултати:

1 место Јасин Јашарај VI одделение 500 метри време: 1:47

2 место Љато-Лусијано Селими VI одделение 500 метри време: 1:52

1 место Марко Ѓорѓиевски VII одделение 600 метри време: 1:59

3 место Матеј Трајановски VII одделение 600 метри време: 2:07

2 место Матеја Добревска VIII одделение 650 метри време: 2:42

2 место Катерина Мирческа IX одделение 750 метри време: 2:56

2 место Стефан Трајановски IX одделение 800 метри време: 2:38

Градоначалникот на Општина Гази Баба г-н Бобан Стефковски на најуспешните ученици им додели медали и дипломи за освоените места.

Честитки за нашите ученици и наставниците по физичко и здравствено образование!