Спорт – Успешен старт на учебната 2022/23 година!!!

Особено е важно младите да ги на­со­чу­ва­ме кон активен спорт бидејќи тоа е алатка што ги надминува сите раз­ли­ки и ги надградува физичките и интелектуалните способности.

На денешниот крос организиран од Општинскиот сојуз на училишен спорт на Гази Баба во СРЦ Хиподром учество земаа повеќе од 300 ученици од сите основни училишта во Општина Гази Баба , нашите ученици настапија во повеќе категории и ги постигнаа следните резултати:

1 место Јасин Јашарај VI одделение 500 метри време: 1:47

2 место Љато-Лусијано Селими VI одделение 500 метри време: 1:52

1 место Марко Ѓорѓиевски VII одделение 600 метри време: 1:59

3 место Матеј Трајановски VII одделение 600 метри време: 2:07

2 место Матеја Добревска VIII одделение 650 метри време: 2:42

2 место Катерина Мирческа IX одделение 750 метри време: 2:56

2 место Стефан Трајановски IX одделение 800 метри време: 2:38

Градоначалникот на Општина Гази Баба г-н Бобан Стефковски на најуспешните ученици им додели медали и дипломи за освоените места.

Честитки за нашите ученици и наставниците по физичко и здравствено образование!

Меѓународен натпревар по Англиски јазик

Од 18-20.05.2022 година во Лидо ди Јесоло, Венеција, Италија,

се одржа финалето на Меѓународниот натпревар по Англиски јазик Hippo English Language Olympiad под мотото English without Borders.

Ученикот Дамјан Петрович од VI-3 одделение со својот ментор

Катерина Лукарова учествуваше на натпреварот, постигна одлични резултати и му беше доделен медал и диплома.

Честитки за Дамјан на којшто му посакуваме успешно учество на уште многу вакви натпревари, а исто така посакуваме и многу финалисти од нашето училиште во иднина.

Регионален натпревар по француски јазик

На 6 Мај 2022 година во ООУ „Димитар Миладинов“ се одржа регионалниот натпревар по француски јазик.

На натпреварот учествуваа ученичките Сара Ангелова, Јована Ивановска и Ева Серафимовска од осмо одделение. Сите покажаа одлични знаења а ученичката Сара Ангелова се пласираше на државниот натпревар.

Честитки за сите, а на Сара и посакуваме успех на државниот натпревар кој ќе се одржи во среда, 11 Мај во ООУ „Невена Ѓоргиева Дуња“

Резултати од регионалниот натпревар по природни науки

Регионалниот натпревар по Природни науки се реализираше  на 02.04.2022 година online од училиште. На него учество земаа учениците од  IV,V и VI одделение.

Наградените ученици се:

IV одд

Ангелина Трпковска -I награда и продолжува на државен натпревар

Никола Тргачевски–III награда

Ивана Ивановска- III награда

Мила Николова-пофалница

V одд

Калина Караџоска- II награда и продолжува на државен натпревар

Дамјан Влинтовски- III награда

Марко Крстевски- III награда

Ведран Велковиќ- III награда

Дино Адемовски- III награда

Емил Адемовски- III награда

VI одд.

Тара Спасиќ -I награда и продолжува на државен натпревар

Александар Маџовски -II награда и продолжува на државен натпревар

Христијан Гочевски Ивановски -II награда и продолжува на државен натпревар

Алек Јовановски III награда

Им честитаме на сите ученици за постигнатиот успех и им посакуваме уште поголем успех на ученици кои продолжуваат на Државниот натпревар.

РЕЗУЛТАТИ ОД РЕГИОНАЛНИОТ НАТПРЕВАР ПО МАТЕМАТИКА

Ученици учесници на LX РЕГИОНАЛЕН НАТПРЕВАР ПО МАТЕМАТИКА одржан на 26.03.2022

IV – одд.    Павел Георгиевски, ВТОРА награда,

ментор Елизабета Георгиевска

VI- одд       Александар Маџовски, ВТОРА награда

                   Дамјан Петровиќ, ТРЕТА  награда

                   Христијан Гочевски Ивановски, ТРЕТА  награда

                   Тара Тасиќ, ПОФАЛНИЦА

                   Стефани Благојевиќ, ПОФАЛНИЦА

Ментор Лиле Сарваноска

VII одд.      Давид Арнаудов

Ментор Росица Тодоровска

VIII- одд.  Михаела Димчова, ТРЕТА награда

                Јана Саздовска

                Петар Ристевски

                Никола Милосковски

Ментор Билјана Стојановска

Учениците од VI и VIII одделение кои имаат освоено награди се пласираа на ДРЖАВНИОТ НАТПРЕВАР ПО МАТЕМАТИКА. Им посакуваме многу успех!

HIPPO ENGLISH LANGUAGE OLYMPIAD 2022

Ученици што продолжуваат во полуфинале од Меѓународната Олимпијада по Англиски јазик од нашето училиште се:

Little Hippo-Ива Ивановска-4-1

                      Ангелина Трпковска-4-1

Hippo 1-Елена Наумова-5-3

                Дамјан Петрович-6-3

                Дарјан Јовчев-6-3

                Аника Велковска-6-1

                Марија Трајковска-6-4

Hippo 2-Андреј Јордановски-7-1

Hippo 3-Алексеј Стојановиќ-9-3

На сите ученици им честитаме за постигнатите резултати, а на полуфиналистите им посакуваме многу успех!

Општински натпревар по англиски јазик – резултати

На 19.03.2022 година се одржа општинскиот натпревар по Aнглиски јазик за основно образование што ја организира асоцијацијата на наставници по англиски јазик и книжевност на ЕЛТАМ во ООУ „Круме Кепески“ – Кисела Вода. На овој натпревар од нашето училиште учествуваа учениците од V, VI, VII, VIII и IX одделение.

Елена Наумова V-3 одделение I (прво) место –ментор Кочова Весна

Илина Јордановска V-1 одделение II (второ) место – ментор Кочова Весна

Софија Мијалковска VI-3 одделение II (второ) место – ментор Катерина Лукарова

Калина Шипинковска VI-3 одделение III (трето) место– ментор Катерина Лукарова

Дора Николова VII-4 одделение II (второ) место – ментор Весна Трајковска

Елена Цветковска VII-4 одделение II (второ) место – ментор Весна Трајковска

Даријан Саравинов VIII-3 одделение II (второ) место – ментор Весна Трајковска

Алексеј Стојановиќ IX-3 одделение I (прво) место – ментор Катерина Лукарова

Дона Тасева IX-3 одделение II (второ) место – ментор Катерина Лукарова

Сите ученици се пласираа на регионалниот натпревар по англиски јазик.

Им честитаме на учениците и нивните ментори.

Резултати од училишен натпревар по информатика

Име и презимебодовиОсвоено место
Дора Николова90  I
Давид Арнаудов80  II
Катарина Пислевиќ67  III
Матеј Митрески58   
Ива Андова56   
Андреј Јордановски52   
Рахела Селими46   
Мила Златановиќ45   
Андреа Блажевска39   

Резултати од одржаниот училишен натпревар по предметот ИСТОРИЈА

ШЕСТО ОДДЕЛЕНИЕ

ШИФРАИМЕ И ПРЕЗИМЕОДД.ОСВОЕНО МЕСТО
612Александар МаџовскиVI-21 место
608Тара СпасиќVI-22 место
611Маркијан ЈовчевVI-32 место
601Ангел МитревскиVI-43  место
605Дамјан ПетровиќVI-3 
607Даријан МитревскиVI-1 
604Аника ВелковскаVI-1 
609Стефани СандеваVI-2 
614Стефани БлагојевиќVI-1 
603Ена ЈордановскаVI-4 
613Ива АндоваVI-2 
606Алек ЈовановскиVI-1 
610Тамара КолевскаVI-4 
602Теодора КолевскаVI-4 
615Кристијан ЗахариевскиVI-4 

СЕДМО ОДДЕЛЕНИЕ

ШИФРАИМЕ И ПРЕЗИМЕОДД.ОСВОЕНО МЕСТО
612Јована МитровскаVII-11 место
608Мила ЗлатановиќVII-41 место
611Кирил НедевVII-42 место
601Александра АнтовскаVII-43 место
605Матеа ДобревскаVII-1 
607Стефани НастеваVII-4 
604Селина СелимиVII-1 

ОСМО ОДДЕЛЕНИЕ

ИМЕ И ПРЕЗИМЕОДД.ОСВОЕНО МЕСТО
Луна ЈакимовскаVIII-21 место
Марија Благоевска-МитровскаVIII-31 место
Леон СтојановскиVIII-32 место
Сара АнгеловаVIII-33 место
Ана МилановскаVIII-33 место
Никола МилосковскиVIII-43 место
Мила ДоневаVIII-23 место
Никола СтојановскиVIII-3 
Теона МарковиќVIII-4 
Горазд СтојановскиVIII-4 
Теодора СтојановскаVIII-4 
Лука БлажевскиVIII-4 
Јована ИвановскаVIII-3 
Лука СиљаноскиVIII-3 

ДЕВЕТО ОДДЕЛЕНИЕ  

ИМЕ И ПРЕЗИМЕОДД.ОСВОЕНО МЕСТО
Алексеј СтојановиќIX-31 место
Милош НасковиќIX-22 место
Теона ДимишковскаIX-23 место
Кристина ТасеваIX-4 
Тамара ВељковиќIX-3 

РЕЗУЛТАТИ ОД УЧИЛИШНИОТ НАТПРЕВАР ПО АНГЛИСКИ ЈАЗИК

4 одделение

Ангелина Трпковска      4-1   39 бода- I место

Ивана Иванонска            4-1  36,5 бода- II место

Матеј Мишевски        4-4    33,5 бода- III место 

Михаела Миовска      4-4     32,5 бода

Дарија Данева             4-4    32 бода

Петар Стефановски    4-2    30 бода

Кристијан Јовановски 4-3   21,5

5 одделение

Елена Наумова                 5-3   52 бода-I место

Илина Јордановска          5-1   48 бода-II место

Марко Наумов                  5-3   47 бода-III место

Амра Оручи                      5-4   38 бода

6 одделение

Калина Шипинковска       6-3  50 бода-I место

Софија Мијалковска         6-3  50 бода-I место  

Дарјан Јовчев                    6-3   49 бода-II место 

Марија Трајковска            6-4   49 бода-II место   

Анастасија Атанасовска   6-1  47 бода-III место 

Ана Ристиќ                         6-3  47 бода-III место   

Аника Велковска               6-1  47 бода-III место 

Анастасија Ивановска      6-3  46 бода

Давид Чулев                      6-1  46 бода

Марија Спасовска             6-1  44 бода

Рахела Сељими                 6-2  43 бода

Стефани Сандева              6-2  42 бода

Дамјан Димковски            6-4  39 бода

Ена Јордановска                6-4  37 бода

7 одделение

Дора Николова                  7-4   44 бода- I место

Елена Цветковска             7-4   42 бода-II место

Андреј Јордановски          7-1   41 бод- III место 

Јована Спасевска              7-4    41 бод- III место 

Катарина Пислевиќ          7-2    41 бод- III место 

Теона Јовева                      7-3    41 бод- III место 

Дејанчо Стојановски        7-1    40 бода

Мила Златановиќ              7-4    39 бода

Марија Гичевска               7-1    38 бода

Тамара Додевска               7-2    37 бода

Мики Величковски           7-4    35 бода

Ана Николоска                  7-1    32 бода

Селина Селими                 7-1    30 бода

Максимилијан Стојчев     7-1    29 бода

Лејла Оручи                       7-2    26 бода

Гани Бехљуров                  7-4    21 бод

Ајша Муше                        7-1    18 бода

Ања Накова                        7-1    17 бода

8 одделение

Даријан Саравинов         8-3    55 бода- I место 

Ања Јовановска               8-4    52 бода- II место 

Горазд Стојановски         8-4    52 бода- II место 

Луна Јакимовска             8-2    51 бод- III место 

Адриана Стоилевска      8-4     49 бода

Петар Ристовски             8-3    49 бода

Наум Наумов                   8-2     47 бода

Ангел Николов                8-1     44 бода

Ања Стефанова               8-4      41 бод

Давид Јаневски               8-1      31 бод

9 одделение

Алексеј Стојановиќ       9-3     60 бода- I место 

Дона Тасева                    9-3     56 бода II место 

Бојана Петровска           9-3     55 бода- III место 

Тамара Петрушевска     9-2      53 бода

Теона Димишковска      9-2      46 бода