Трето место на регионалниот натпревар по француски јазик

На 21 февруари, петок, во ООУ Дане Крапчев се одржа регионалниот натпревар по француски јазик за осмо и девето одделение. Натпреварот за осмо одделение е натпревар за писмен состав на француски јазик, а оваа година темата беше “ L’eau est la vie” – Водата е животот.    Натпреварот за деветто одделение по француски јазик се состои од писмено разбирање, усно разбирање, граматички тест и писмено изразување.

Од нашето училиште имавме претставник на натпреварот за девето одделение, ученикот Методија Тасевски од 9-4 одд кој го освои третото место и понатаму ќе продолжи на државниот натпревар кој ќе се одржи на 14 март 2020г на Филолошкиот факултет.

наставник ментор – Анета Митевска