Светскиот ден на лицата со Даунов Синдром, одбележан во нашето училиште

21-ви Март, Светскиот ден на лицата со Даунов Синдром беше одбележан во нашето училиште.

Учениците од III – 3 одделение заедно со одделенскиот раководител Анета Менчова, специјалниот едукатор Катерина Банџо, образовниот асистент Жаклина Цветковска и наставникот по физичко и здравствено образование Јовица Димески во знак на поддршка на сите дечиња и лица со Даунов Синдром облекоа шарени чорапи и преку игра, дискусија и ликовно творење покажаа и докажаа колку е важно да ги прифатиме разликите помеѓу луѓето.