Прво место за нашите кошаркари од V одделение

ДЕНЕС ГОРДИ СМЕ НА ПРВОТО МЕСТО на НИВО на ОПШТИНА ГАЗИ БАБА, ОСВОЕНО од НАШИТЕ КОШАРКАРИ од V одделение, предводени од наставникот по физичко и здравствено образование ТОМИ СПАСОВСКИ.

На ден 21.12.2023 г. во ООУ ,,Кирил и Методиј”- Стајковци, се организираа натпревари во кошарка за учениците од 5-то одделение под мотото: ,,Кошарката моја игра” каде учество земаа ученици од сите основни училишта од Општината.

Целта на оваа активност е промоција на кошарката како спорт и вклучување на учениците од најмала возраст во спортските натпревари.

Во прилог првопласираните три екипи:

1 место ООУ ,,Дане Крапчев”

2 место ООУ ,,Вера Јоциќ”

3 место ООУ ,,Крсте Мисирков”