РЕЗУЛТАТИ ОД УЧИЛИШНИОТ НАТПРЕВАР ПО МАТЕМАТИКА

На 4 февруари 2019 година во нашето училиште “ООУ Дане Крапчев” се одржа училишниот натпревар по математика за учениците од предметна настава.

 

 РЕЗУЛТАТИ ОД УЧИЛИШНИОТ НАТПРЕВАРОТ ПО МАТЕМАТИКА  IV одд.

Можни бодови на натпреварот 21

Име и презиме на ученикот Освоени бодови Освоено место

 

Мила Златановиќ           IV-4

20,5

I место

Андреј Јордановски       IV 1              20

II место

Давид Арнаудов             IV-4

20

II место

Дора Николова               IV-4

19.5

                  III  место

РЕЗУЛТАТИ ОД УЧИЛИШНИОТ НАТПРЕВАРОТ ПО МАТЕМАТИКА  V одд.

Можни бодови на натпреварот 50

Име и презиме на ученикот Освоени бодови  

Освоено место

 

Даријан Саравинов          V-3

50

I место

Михаела Димчова            V-2

50

I место

Јана Саздовска                  V-2

46

II место

Луна Јакимовска             V-2

40

III  место

Петар Ристовски             V-3

40

III  место

Ева Серафимовска          V-4

40

III место

 РЕЗУЛТАТИ ОД УЧИЛИШНИОТ НАТПРЕВАРОТ ПО МАТЕМАТИКА  VI IX одд.
ИМЕ И ПРЕЗИМЕ НА УЧЕНИКОТ ОДД ОСВОЕНИ ПОЕНИ НАГРАДА
Алексеј Стојановиќ VI 100 I
Дона Тасева VI 90 II
Тамара Вељковиќ VI 88 III
Бојана Петровска VI 88 III
 
Јана Благојевиќ VII 100 I
Ангела Милановска VII 98 II
Христина Јовановска VII 90 III
 
Катерина Илиевска IX 95 I

Резултати од Општински натпревар по Физика 2018/19 година

На  02.02.2019 година се одржа Oпштинскиот натпревар по Физика во организација на ДФРМ со почеток во 10 часот во ООУ„Кирил и Методиј“ – Гази Баба

Постигнати се следните резултати на учесниците од нашето училиште:

VIII одд
Ученик Поени Награда
Тијана Антовска 92 I место
Методија Тасевски 86 II место
Јане Ѓорѓиевски 83 II место
Ема Котеска 50 пофален
Маја Стојаноска 41 /

 

IX одд
Ученик Поени Ментор
Ивана Додевска 83 II место
Петар Здравевски 75 III место

 

Според условите на ДФРМ сите ученици се стекнаа со право на учество на регионалниот натпревар по физика кој ќе се одржи на 09.03.2019 година.

 

                                                                                                                                                                               Ментор:                       

Јулија Јанкуловска

Резултати од училишните  натпревари по Природни науки и Биологија

Резултати од училишниот  натпревар по Природни науки за IV одд.

Име и презиме на ученикот Освоени бодови Освоено место

 

Андреј Јордановски    IV-1 54 I место
Марија Гичевска            IV-1

54

I место
Теона Јовева                 IV-3 54 I место
Јована Спасовска          IV-4 54 I место
Теа Јордановска           IV-3 52 II место
Јована Павлова          IV -2 51 III место
Мила Златановиќ         IV -4 51 III место

Резултати од училишниот  натпревар по Природни науки за V одд.

Ученик Освоени поени

од максим.40 

рангирање
1. Ања Јовановска 37,5 I место
2. Јована Ивановска 35 II место
3. Петар Ристовски 35 II место
4. Антонија Владевска 35 II место
5. Михаела Димова 35 II место
6. Лука Сињаноски 34,5 III место

 

Резултати од училишниот натпревар по Природни науки за VI одд.

Ученик Освоени поени

од макс.45

рангирање
1.Алексеј Стојановиќ 41 I место
2.Стефан Јанковски 41 I место
3.Марија Стојановска 40 II место
4.Јована Деаноска 39 III место

 

Резултати од училишниот натпревар по Биологија за VII одд.

Ученик Освоени поени

од  макс. 50

рангирање
1.Анастасија Тодевска 44 I место
2.Лука Ристиќ 40 II место

 

Резултати од училишен натпревар по Биологија  за VIII  одд.

Ученик Освоени поени од максимум 50 поени рангирање
Методија Тасевски 40 I место

 

Резултати од училишен натпревар по Биологија  за IX  одд.

Ученик Освоени поени од максимум 50 поени рангирање
Ивана Додевска 45 I место
Маја Стојановска 44 II место

 

Започнаа училишните натпревари 2018/19

Распоред за одржување на училишните натпревари во учебната 2018/19 година

 

Предмет Дата на одржување
Природни науки V, VI, VII одд.

Биологија VIII, IX одд.

24.12.2018
Англиски јазик V-IX одд. 30.01.2019
Математика VI-IXодд. 04.02.2019
Природни науки IV одд. 12.02.2019
Географија VI-IX одд. 14.02.2019
Математика IV одд. 15.02.2019
Македонски јазик IV, V одд. 18.02.2019
Математика V одд. 20.02.2019
Граѓанско образзование VIII, IX одд. 21.02.2019
Општество IV, V одд. 22.02.2019
Македонски јазик VI-IX одд. 25.02.2019
Хемија VIII, IX одд. 26.02.2019
Историја VI-IX одд. 27.02.2019
Информатика VII одд.

Физика VIII, IX одд.

28.02.2019
Француски јазик VI-IX одд. 01.03.2019

 

Сите натпревари се одржуваат со почеток во  12 часот и завршуваат во 13 часот.

Тимот за училишни натпревари

Општински натпревар по Географија 2019

На Општинскиот натпревар по Географија за Општина „Гази Баба“ – Скопје, учествуваа и ученици од нашето училиште под водство на нивниот ментор Бранко Атанасоски и ги освоија следните места и награди:

Мила Данева – III место  – 95 бода

Алексеј Стојановиќ – I награда – 90 бода

Бојана Петровска – II награда – 86 бода

Сите ученици се пласирани на Регионалниот натпревар. Им посакуваме успех во понатамошните натпревари.

 

Најбезбедно и најчисто училиште – ООУ „Дане Крапчев“ – Скопје

Министерството за образование и наука информира дека се избрани училиштата на кои ќе им се доделуваат сертификати за „Најбезбедно и најчисто училиште во учебната 2017/2018 година”. Од страна на МОН беше распишан Јавен повик за избор на „Најбезбедно и најчисто училиште“ со бр.12-14904/1 од 14.12.2017 година а истиот беше објавен и на веб страната на Министерството за образование и наука. На Јавниот повик аплицираа вкупно 15 училишта од кои 11 основни училишта и 4 средни училишт

Комисијата составена од претставници од Министерството за образование и наука, Бирото за развој на образованието, Центарот за средно образование и обука и Министерството за внатрешни работи, по разгледувањето на пристигнатите апликации и извршениот увид во самите училишта, ги избраа и добитниците, и тоа

–          Во категоријата основни училишта:

ООУ„Дане Крапчев“ од општина Гази Баба – прво место

ООУ„Кочо Рацин“ од општина Петровец – второместо

ООУ „Наум Охридски“од село Булачани, општина Гази Баба – трето место

–          Во категоријата средни училишта:

СОУ„Ѓорче Петров“ од општина Крива Паланка – прво место

СОУ Гимназија „Панче Арсовски“ од Скопје – второ место

СУГС „Владо Тасевски“ од Скопје – трето место

This slideshow requires JavaScript.

 

Прва награда од областа биологија на манифестацијата „Ноември – месец на науката“

По повод Ноември-Месец на науката 2018,  во организација на Македонското биолошко друштво (МБД), Сојузот на хемичарите и технолозите на Македонија (СХТМ), Друштвото на физичарите на Република Македонија (ДФРМ), Сојуз на математичари на Македонија (СММ), Македонското географско друштво (МГД), Македонското астрономско друштво (МАД), Скопското астроном­ско друштво (САД), Македонското еколошко друштво (МЕД), Истражувачкото друштво на студенти биолози (ИДСБ) и Природно-математичкиот факултет (ПМФ) се одржа саем на науката на кој учествуваше и нашето училиште.

Настанот беше наменет за учениците од основните училишта и наставниците по природни науки, биологија, хемија, географија и математика и,a имаше натпреварувачки карактер .

Натпреварот   се одржа на Природно-математичкиот факултет во Скопје на ден 17-11-2018.

Претставник на нашето училиште беше ученикот Павел Наневски од VIII одд. кој се натпреваруваше во областа билогија со изработка на експеримент на тема Вода-Прочистување на вода (Модел).

Ментор на ученикот беше наставничката по биологија Бојана М.Личева.

Ученикот демонстрираше постапка за прочистување на вода преку модел на прочистителна станица кој сам ја изработи врз основа на сопствено истражување на оваа тема .

Ученикот Павел Наневски  и менторот Бојана М. Личева со својот експеримент  ја освоија  првата награда на манифестацијата „Ноември – месец на науката“ во областа Биологија.

Повеќе информации за настанот може да проследите на: https://biologija.yolasite.com/

Општински натпревар за противпожарна заштита

На 7.11.2018 тимот од ООУ „Дане Крапчев“ на 34 општински натпревар за противпожарна заштита, одржан во ООУ „Крум Тошев“ го освои првото место на ниво на општина Гази Баба со што се пласира на регионалниот натпревар кој ќе се одржи на 14.11.2018.

Тимот го предводеше наставник ментор- Јулија Јанкуловска со учениците од VIII одделение: Марко Смилевски, Иван Гочевски – Иваноски, Јане Ѓорѓиевски и Стефани Угриновска.

Денови на електротехника 2018

На седмата по ред манифестација Денови на електротехника 2018 во организација на СЕТУГС “Михајло Пупин” – Скопје, тимот од ООУ „Дане Крапчев“ со ментор: Јулија Јанкуловска и ученици: Матеј Трајчевски, Петар Стефановски и Јован Јанковски го освоија четвртото место на градскиот натпревар во кој учествуваа   36 основни училишта со нивните тимови.

Во сколоп на манифестацијата на 22.5.2018 ја посетивме хидроцентралата- музеј Матка.

This slideshow requires JavaScript.

Пофалница на Државен натпревар по физика

Ученикот Јован Јанковски од 9-3 одд. – ментор Јулија Јанкуловска ,  на 19.05.2018  г. учествуваше на Државниот натревар по физика  и освои 55 поени и пофалница  .  На државниот натпревар учествуваа 127 натпреварувачи од целата земја, истиот се одржа во  ПСУ „Јахја Кемал“ – Скопје.