И ОВАА УЧЕБНА ГОДИНА ПРОДОЛЖУВАМЕ СО УСПЕСИ НА НАТПРЕВАРИТЕ!

🥈🥈Нашите ученички,

Калина Караџоска од VII – 1 одд., ментор Елена Малинова

и Тара Спасиќ од VIII- 2 одд., ментор Катица Стојчевска,

освоија II место на регионалниот натпревар по предметот Македонски јазик и литература што се одржа на 18.11.2023г. на Филолошкиот факултет ,,Блаже Конески” во Скопје.

✨️Честитки Калина и Тара, уште поголем успех ви посакуваме на државниот натпревар.

Спортскиот дух е наш заштитен знак!

🥉 Горди на освоеното III место на денешниот турнир во одбојка помеѓу наставници од основните училишта и вработените од општина Гази Баба.

👍️Благодарност за организацијата на

,, Општинскиот сојуз за училишен спорт

на Гази Баба.

🏆Постигнати резултати:

1 место ООУ ,,Кирил и Методиј”

2 место ООУ ,,Наум Наумовски – Борче”

3 место ООУ ,,Дане Крапчев”

4 место ООУ ,, Наум Охридски”

Спорт – Успешен старт на учебната 2022/23 година!!!

Особено е важно младите да ги на­со­чу­ва­ме кон активен спорт бидејќи тоа е алатка што ги надминува сите раз­ли­ки и ги надградува физичките и интелектуалните способности.

На денешниот крос организиран од Општинскиот сојуз на училишен спорт на Гази Баба во СРЦ Хиподром учество земаа повеќе од 300 ученици од сите основни училишта во Општина Гази Баба , нашите ученици настапија во повеќе категории и ги постигнаа следните резултати:

1 место Јасин Јашарај VI одделение 500 метри време: 1:47

2 место Љато-Лусијано Селими VI одделение 500 метри време: 1:52

1 место Марко Ѓорѓиевски VII одделение 600 метри време: 1:59

3 место Матеј Трајановски VII одделение 600 метри време: 2:07

2 место Матеја Добревска VIII одделение 650 метри време: 2:42

2 место Катерина Мирческа IX одделение 750 метри време: 2:56

2 место Стефан Трајановски IX одделение 800 метри време: 2:38

Градоначалникот на Општина Гази Баба г-н Бобан Стефковски на најуспешните ученици им додели медали и дипломи за освоените места.

Честитки за нашите ученици и наставниците по физичко и здравствено образование!

Меѓународен натпревар по Англиски јазик

Од 18-20.05.2022 година во Лидо ди Јесоло, Венеција, Италија,

се одржа финалето на Меѓународниот натпревар по Англиски јазик Hippo English Language Olympiad под мотото English without Borders.

Ученикот Дамјан Петрович од VI-3 одделение со својот ментор

Катерина Лукарова учествуваше на натпреварот, постигна одлични резултати и му беше доделен медал и диплома.

Честитки за Дамјан на којшто му посакуваме успешно учество на уште многу вакви натпревари, а исто така посакуваме и многу финалисти од нашето училиште во иднина.

Регионален натпревар по француски јазик

На 6 Мај 2022 година во ООУ „Димитар Миладинов“ се одржа регионалниот натпревар по француски јазик.

На натпреварот учествуваа ученичките Сара Ангелова, Јована Ивановска и Ева Серафимовска од осмо одделение. Сите покажаа одлични знаења а ученичката Сара Ангелова се пласираше на државниот натпревар.

Честитки за сите, а на Сара и посакуваме успех на државниот натпревар кој ќе се одржи во среда, 11 Мај во ООУ „Невена Ѓоргиева Дуња“

Резултати од регионалниот натпревар по природни науки

Регионалниот натпревар по Природни науки се реализираше  на 02.04.2022 година online од училиште. На него учество земаа учениците од  IV,V и VI одделение.

Наградените ученици се:

IV одд

Ангелина Трпковска -I награда и продолжува на државен натпревар

Никола Тргачевски–III награда

Ивана Ивановска- III награда

Мила Николова-пофалница

V одд

Калина Караџоска- II награда и продолжува на државен натпревар

Дамјан Влинтовски- III награда

Марко Крстевски- III награда

Ведран Велковиќ- III награда

Дино Адемовски- III награда

Емил Адемовски- III награда

VI одд.

Тара Спасиќ -I награда и продолжува на државен натпревар

Александар Маџовски -II награда и продолжува на државен натпревар

Христијан Гочевски Ивановски -II награда и продолжува на државен натпревар

Алек Јовановски III награда

Им честитаме на сите ученици за постигнатиот успех и им посакуваме уште поголем успех на ученици кои продолжуваат на Државниот натпревар.

РЕЗУЛТАТИ ОД РЕГИОНАЛНИОТ НАТПРЕВАР ПО МАТЕМАТИКА

Ученици учесници на LX РЕГИОНАЛЕН НАТПРЕВАР ПО МАТЕМАТИКА одржан на 26.03.2022

IV – одд.    Павел Георгиевски, ВТОРА награда,

ментор Елизабета Георгиевска

VI- одд       Александар Маџовски, ВТОРА награда

                   Дамјан Петровиќ, ТРЕТА  награда

                   Христијан Гочевски Ивановски, ТРЕТА  награда

                   Тара Тасиќ, ПОФАЛНИЦА

                   Стефани Благојевиќ, ПОФАЛНИЦА

Ментор Лиле Сарваноска

VII одд.      Давид Арнаудов

Ментор Росица Тодоровска

VIII- одд.  Михаела Димчова, ТРЕТА награда

                Јана Саздовска

                Петар Ристевски

                Никола Милосковски

Ментор Билјана Стојановска

Учениците од VI и VIII одделение кои имаат освоено награди се пласираа на ДРЖАВНИОТ НАТПРЕВАР ПО МАТЕМАТИКА. Им посакуваме многу успех!

HIPPO ENGLISH LANGUAGE OLYMPIAD 2022

Ученици што продолжуваат во полуфинале од Меѓународната Олимпијада по Англиски јазик од нашето училиште се:

Little Hippo-Ива Ивановска-4-1

                      Ангелина Трпковска-4-1

Hippo 1-Елена Наумова-5-3

                Дамјан Петрович-6-3

                Дарјан Јовчев-6-3

                Аника Велковска-6-1

                Марија Трајковска-6-4

Hippo 2-Андреј Јордановски-7-1

Hippo 3-Алексеј Стојановиќ-9-3

На сите ученици им честитаме за постигнатите резултати, а на полуфиналистите им посакуваме многу успех!

Општински натпревар по англиски јазик – резултати

На 19.03.2022 година се одржа општинскиот натпревар по Aнглиски јазик за основно образование што ја организира асоцијацијата на наставници по англиски јазик и книжевност на ЕЛТАМ во ООУ „Круме Кепески“ – Кисела Вода. На овој натпревар од нашето училиште учествуваа учениците од V, VI, VII, VIII и IX одделение.

Елена Наумова V-3 одделение I (прво) место –ментор Кочова Весна

Илина Јордановска V-1 одделение II (второ) место – ментор Кочова Весна

Софија Мијалковска VI-3 одделение II (второ) место – ментор Катерина Лукарова

Калина Шипинковска VI-3 одделение III (трето) место– ментор Катерина Лукарова

Дора Николова VII-4 одделение II (второ) место – ментор Весна Трајковска

Елена Цветковска VII-4 одделение II (второ) место – ментор Весна Трајковска

Даријан Саравинов VIII-3 одделение II (второ) место – ментор Весна Трајковска

Алексеј Стојановиќ IX-3 одделение I (прво) место – ментор Катерина Лукарова

Дона Тасева IX-3 одделение II (второ) место – ментор Катерина Лукарова

Сите ученици се пласираа на регионалниот натпревар по англиски јазик.

Им честитаме на учениците и нивните ментори.

Резултати од училишен натпревар по информатика

Име и презимебодовиОсвоено место
Дора Николова90  I
Давид Арнаудов80  II
Катарина Пислевиќ67  III
Матеј Митрески58   
Ива Андова56   
Андреј Јордановски52   
Рахела Селими46   
Мила Златановиќ45   
Андреа Блажевска39