Државен натпревар по хемија

На 27.05.2022 година се одржа Државниот натпревар по хемија на кој учествуваше ученикот Алексеј Стојановиќ од IX-3 одделение и освои втора награда. Честитки Алексеј за постигнатиот успех и ти посакуваме уште многу успеси во иднина!!!

Ментор-Елена Томевска

РЕЗУЛТАТИ ОД ДРЖАВЕН НАТПРЕВАР ПО ПРИРОДНИ НАУКИ

Денес, 28. мај 2022 година се одржа 9-от Државен натпревар по Природни науки за основно образование , на кој учество земаа нашите ученици и ги постигнаа следните резултати:

4 одд.

Ангелина Трпковска III награда

Ментор Е. Георгиевска

5 одд.

Калина Караџоска III награда

Ментор Б. М. Личева

6 одд.

пофалница :

Тара Спасиќ,Александар Маџовски и Христијан Гочевски Иваноски

Ментор Д. Китановска

Нашите ученици, наша гордост !!!

Честитки за освоените награди

Резултатите се достапни на следниот линк https://biologija.yolasite.com

РЕЗУЛТАТИ ОД ДРЖАВЕН НАТПРЕВАР ПО БИОЛОГИЈА

Денес, 21.мај 2022 година се одржа 9-от Државен натпревар по биологија за основно образование , на кој учество земаа нашите ученици и ги постигнаа следните резултати:

8 одд.

Ања Јовановска III награда

Михаела Димчова- пофалница

9 одд.

Алексеј Стојановиќ II награда

Матеј Крстевски III награда

Теона Димишковска пофалница

Нашите ученици, наша гордост !!!

Честитки за освоените награди

Ментори Бојана Мешковска Личева и Душанка Китановска

Резултатите се достапни на следниот линк https://biologija.yolasite.com/

Државен натпревар по МАТЕМАТИКА

Резултати од 47-от Државен натпревар по МАТЕМАТИКА за основно образование кој се одржа на 14.05.2022 година:

Михаела Димчова 8 одд. – пофалница,

ментор Билјана Стојановска

Александар Маџовски 6 одд. – пофалница,

Дамјан Петровиќ 6 одд. – пофалница и

Христијан Гочевски Ивановски 6 одд.

под менторство на Лиле Сарваноска.

На младите математичари им го честитаме постигнатиот успех 👏

Регионален натпревар по хемија

Регионалниот натпревар по хемија се одржа на 06.05.2022г. На овој натпревар учествуваа ученици од осмо и деветто одделение и ги постигнаа следните резултати:

VIII одд.

Петар Ристовски VIII-3 – III награда

Михаела Димчова VIII-2 – III награда

IX одд

Алексеј Стојановиќ IX-3- I награда

Теона Димишковска IX-2 – III награда

Честитки на сите ученици за постигнатиот успех! Многу успех му посакуваме на ученикот Алексеј Стојановиќ, кој се пласираше на државниот натпревар !

Ментор на учениците – Елена Томевска

Мултикултурализмот во образованието – Активност 3

Работна атмосфера, соработка со позитивна енергија на тема „Прочитав јас, прочитај и ти“. Соработка меѓу учениците на ООУ „25 Мај“ и ООУ „Дане Крапчев“ – Гази Баба, Скопје. Активноста се реализираше во библиотеката и Еко градината на ООУ „Дане Крапчев“, преку дискусија, истражување и презентирање на истражувачката работа. Целта беше да се развие љубовта кон читањето на разни дела и разни писатели , а финалниот резултат и ефекти од работилницата беа меѓусебно дружење, поддршка еден со друг, рамноправно вклучување во активноста, запознавање и читање на јазик од друга етничка припадност и развивање почит кон него, развивање љубов кон литературата и креативно и критичко размислување, афирмирање на МИМО, осознавање дека знаењето јазици е богатство и секако градење на трајни вредности. Беа вклученици 20 ученици, 2-ца родители и координаторите и членовите на Тимовите на МИО. Одлично искуство, квалитетно поминато време. Се гледаме повторно.

Мултикултурализмот во образованието – Активност 2

Продолжуваме со реализација на следната активност на тема Уметничка работа на учениците „Ученици уметници“ од проектот “Мултикултурализмот во образованието”. Активноста 2 се реализираше во просториите на ООУ “25 МАЈ” во соработка со ООУ “ДАНЕ КРАПЧЕВ” на ден 10.05.2022 година. Целта на активноста беше учениците да разберат дека и отпадот може да го претвориме во уметничко дело.
Голема благодарност до учениците од двете училишта, до родителите кои помогнаа во реализација на активностите и благодарност до колегите од ООУ „25 Мај“ кои се вклучени во овој проект и беа одлични домаќини.

Мултикултурализмот во образованието

Работилницата се одржа на 06.05.2022 година во Еко градината на нашето училиште. Голема благодарност до учениците од двете училишта, до родителите кои помогнаа во реализација на активностите и благодарност до колегите од ООУ „25 Мај“ кои се вклучени во овој проект.

Беше задоволство за учениците и позитивно искуство при реализација на активност 1„Весели емотикони“ во рамки на проектот „Мултикултурализмот во образованието“ во соработка со нашето партнер училиште ООУ „25 Мај“.

Работилницата се одржа на 06.05.2022 година во Еко градината на нашето училиште. Голема благодарност до учениците од двете училишта, до родителите кои помогнаа во реализација на активностите и благодарност до колегите од ООУ „25 Мај“ кои се вклучени во овој проект.

Регионален натпревар по англиски јазик

На 07.05.2022 година се одржа регионалниот натпревар по Aнглиски јазик за основно образование што ја организира асоцијацијата на наставници по англиски јазик и книжевност на ЕЛТАМ во ООУ „Круме Кепески“ – Кисела Вода.

На овој натпревар од нашето училиште учествуваа учениците од V, VI, VII, VIII и IX одделение.

Елена Наумова V-3 одделение II (второ) место –ментор Кочова Весна

Илина Јордановска V-1 одделение III (трето) место – ментор Кочова Весна

Софија Мијалковска VI-3 одделение III (трето) место – ментор Катерина Лукарова

Калина Шипинковска VI-3 одделение III (трето) место– ментор Катерина Лукарова

Дора Николова VII-4 одделение I (прво) место – ментор Весна Трајковска

Елена Цветковска VII-4 одделение II (второ) место – ментор Весна Трајковска

Даријан Саравинов VIII-3 одделение III (трето) место – ментор Весна Трајковска

Алексеј Стојановиќ IX-3 одделение II (второ) место – ментор Катерина Лукарова

Дона Тасева IX-3 одделение III (трето) место – ментор Катерина Лукарова Сите ученици се пласираа на државниот натпревар

Им честитаме на учениците и нивните ментори.