Aктивности на училишниот тим на Црвен крст

☘️🌺☘️ ☘️🌺☘️ Во рамки на проектот ,,ПХВ” членовите на училишниот тим: Ева Серафимовска, Горазд Стојановски, Ања Јовановска, Адриана Стоилевска и Теона Марковиќ дизајнираа и изработија жардињери од стари гуми. Нивната креација има за цел да ја потикне еко свеста за пренамена на отпадот и да го разубави училишниот двор. Оваа активност ја спроведовме со волонтерката Симона Велковска од Црвен Крст-Гази Баба, но и со помош на учениците Никола Јовановски, Михаил Асанов и Лука Цветковски кои помогнаа при уредувањето. ☘️🌺☘️ ☘️🌺☘️

Одговорен наставник Бојана М.Личева.