21 Март – Ден на Екологијата

21 март се одбележува како Ден на екологијата. Нашите ученици активно се вклучија во нејзиното одбележување преку изработка на еко пораки,изработка на скулптури од рециклирани материјали и литературни творби на тема Екологија.

Преку нивните одлични креативни изработки потсетуваат на сите оние работи кои несмееме да ги заборавиме:

-да ја чуваме природата, отворено да зборуваме за неправдата која ѝ ја нанесуваме на природата, но и заедно сите да делуваме како би ја прекинале истата

 -да се грижиме за околината и природата значи сметот да го фрламе на точно одредено место

-повеќе да се возат велосипеди,  да употребуваме еколошки неотровни средства за домаќинство, 

-да засадуваме нови садници и да ја развиваме нашата еколошка свест неопходна за да се придонесе за почиста околина и поздрава средина.                                                  

Погледнете ги дел од ликовните и литературните творби на нашите вредни ученици!!!!