МАТЕМАТИКА -Државен натпревар

На овој натпревар нашите математичари ги постигнаа следниве резултати:

  • 6 одд. Ивана Ивановска ПОФАЛНИЦА, ментор Јулија Атанасова;
  • 8 одд. Александар Маџовски – II НАГРАДА, ментор Лиле Сарваноска;
  • 9 одд. Давид Арнаудов III НАГРАДА, ментор Билјана Стојановска.

Александар и Давид се пласираа на Јуниорската македонска математичка олимпијада (ЈММО) 2024 која ќе се одржи на 29 мај.

Честитки за сите наши математичари!

Им посакуваме успех на учениците кои ќе продолжат на математичката олимпијада.