Одлични резултати на Регионалниот натпревар по Македонски јазик

Трудот и знаењето вредат и се награда за нашите ученици.

1 место – Ангелина Трпковска од 6 одд. – ментор Марија Шереметкоска

2 место – Калина Караџоска од 7 одд. – ментор Елена Малинова

2 место – Никола Тргачевски од 6 одд. – ментор Марија Шереметкоска

Честитки до сите ученици кои учествуваа, им посакуваме успех и на Државниот!

Тродневна научно-наставна екскурзија низ Македонија на учениците од IX одд

Убавините на Македонија низ објективот на ученици од IX одд. и нивните класни раководители: Марина Пејковска, Роза Јаневска, Весна Кочова и Елена Томевска.

Од градот херој ПРИЛЕП и спомен паркот,,МОГИЛА” преку живописното и илинденско КРУШЕВО со сите негови убавини меѓу кои и Македониумот и Спомен куќата на Тоше Проески …..

. … па преку античка ХЕРАКЛЕА …

…се до македонскиот БИСЕР ОХРИД кој нè воодушеви со погледот од манастирот Св.Јован Канео, црквата Св.Софија, Плаошник, Самоиловата тврдина, амфитеатарот, Биљанините извори, изворите на Црн Дрим, манастирот Св.Наум, и заливот на коските.

Нашата прошетка ја заокруживме со СТРУГА, струшката чаршија,  куќата на Миладиновци, природно- научниит музеј и живописните вевчански извори.

Спомените кои ги создадовме  низ фотографии на страната на училиштето на facebook…