Историја – Резултати од училишен натпревар

Ученици и освоени места:

VI одделение

Катерина Пислевиќ – I место

Теона Јовева – II место

Јована Митровска – III место

VII одделение

Јована Ивановска – I место

Марија Бкагоевска Митровска – II место 

Горазд Стојановски – II место

Сара Ангелова – III место

Ана Милановска – III место

Леон стојановски – III место

VIII одделение

Алексеј Стојановиќ – I место

Теона Димишковска – II место

Матеј Крстевски – III место

Андреј Крстевски – III место

IX одделение

Давид Цветковски – I место

Христина Јовановска – II место

Катерина Андова – III место

Училишен натпревар по француски јазик

На 22.02.2021г.( понеделник ) се одржа училишниот натпревар по француски јазик.На натпреварот земаа учество учениците од 6  до 9 одделение.

Освоени места :

9 одд,/вкупно 36 поени

1.место: Ангела Анѓелкоска-35 поени

2.место: Нина Ристиќ-32 поени

3.место: Лорина Јакимовска 31 поен

8 одд,/вкупно 36 поени

1.место: Алексеј Стојановиќ-32 поени

2.место: Теона Димишковска-30 поени

7 одд / вкупно 25 поени

1 место:  Сара Ангеловска – 24 поени

2 место:   Ања Јовановска и Јована Ивановска – 22,5 поени

3 место:  Петар Ристовски – 21,5 поен

6 одд,/вкупно 62 поени

1.место: Теа Јордановска -58 поени

2.место: Теона Јовева -57 поени

3.место: Мила Златановиќ -56 поени

Браво за сите учесници и честитки за освоените места.

Освоено I и III место на 17-от Републички литературен детски фестивал ,,Ракатки-2021,,

На 17-от Републички литературен детски фестивал ,,Ракатки-2021,, во Категорија основно образование од седмо до деветто одделение нашиот ученик Алексеј Стојановиќ од VIII-3 одделение Ментор: Елена Малинова освои I место со литературната творба: ,,За сите деца во светот,,

Ученичката Лорина Јакимовска од IX-4 одделение Ментор: Катица Стојчевска освои III место со литературните творби: „Мојата општина“ и „Мојот татко“

Од избраните творби ќе се испечати книга-алманах. Секој награден учесник ќе добие диплома и алманах.

Фестивалот ќе се одржи во втората половина на месец мај 2021 г.

Резултатите од избрани творбите за XVII- Републичкиот литературен детски фестивал „Ракатки –2021“, се објавени во дневниот весник Нова Македонија -Колибри на ден 23.2.2021 (вторник).

Честитки на учениците за освоените награди и им посакуваме уште многу успеси во иднина!