16 Ноември – МЕЃУНАРОДЕН ДЕН НА ТОЛЕРАНЦИЈАТА

Денес го одбележавме ,,МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА ТОЛЕРАНЦИЈАТА”.

💁‍♀️ Денес низ нашето училиште ширевме љубов и насмевки , повикувавме на почит, разбирање, прифаќање, сослушување, трпение, поддршка , другарство, хуманост и ненасилство.

💁 Упативме порака дека толеранцијата не е израз на слабост и отсуство на карактер – ТОЛЕРАНЦИЈАТА Е ВОЛЈА И СПРЕМНОСТ ДА ГИ ПОЧИТУВАМЕ И ПРИФАТИМЕ РАЗЛИЧНИТЕ ОД НАС!

🙆‍♀️ Учениците од осмо одделение заедно со нивната наставничка Магдалена Павлеска во рамките на предметот Граѓанско образование , изработија пано за толеранцијата и пораки во облик на срце кои на големиот одмор ги изложија во училишниот хол и им ги поделија на своите соученици.

🙍 Пораки за толеранција учениците делеа и на жителите на нашата населба, а воедно и ги прашаа што за нив претставува толеранцијата и дали практикуваат толеранција.

🙎‍♂️ На овој ден кога се потсетуваме зошто е потребно да ги прифатиме и почитуваме различностите, повикуваме на секојдневно практикување на ТОЛЕРАНЦИЈА!