ХИПО 2023

На 17.03.2023 година се одржа прелиминарниот дел од натпреварот по Англиски јазик ХИПО 2023. На натпреварот учествуваа голем број ученици од нашето училиште, љубители на англискиот јазик. Ученици што ќе се натпреваруваат во полуфинале се:

Little Hippo-Амар Салихич-57 бода

                      Јана Велковска-56,5 бода

                      Андреј Арнаудов-56,5 бода

                      Ема Ивановска-56 бода

Hippo 1-Софија Мијалковска-58,5 бода

                Елена Наумова-55,5 бода

                Марко Наумов-55,5 бода

                Емил Адемоски-55,5  бода

                Стефанија Спасовска-55,5 бода

                Нина Томова Ташков-55,5 бода

                Амра Оручи-54,5 бода

Hippo 2-Дарјан Јовчев-61 бод

Hippo 3-Алисија Ебип-58 бода

               Горазд Стојановски-56,5 бода

               Ева Серафимовска-56,5 бода

На сите учесници им честитаме за одличните резултати, а на полуфиналистите им посакуваме многу успех и среќа.