УЧИЛИШНА КВИЗОТЕКА

На 5 март нашето училиште учествуваше во УЧИЛИШНА КВИЗОТЕКА – натпревар по знаења од  општа култура, јазик и литература, историја, уметност, природни науки и спорт. Натпреварот се одржа во Детскиот културен центар „Карпош“  со екипа од ученици од 9 одделение: Тијана Антовска, Методија Тасевски и Јане Ѓоргиевски. Атмосферата ја развеселија и разубавија со настап ученички од шесто одделение со изведба на ритмичка точка. Тие беа и поддршка во публика  кои не беа изоставени од жирито и вешто одговараа на загатки и гатанки.

И ДА, со освоено прво место, нашите натпреварувачи влегуваат во нареден круг. Да им посакаме среќа и успех!

Одговорни наставници

Бранко Атанасоски

Билјана Стојановска