Училишен натпревар по француски јазик

На 22.02.2021г.( понеделник ) се одржа училишниот натпревар по француски јазик.На натпреварот земаа учество учениците од 6  до 9 одделение.

Освоени места :

9 одд,/вкупно 36 поени

1.место: Ангела Анѓелкоска-35 поени

2.место: Нина Ристиќ-32 поени

3.место: Лорина Јакимовска 31 поен

8 одд,/вкупно 36 поени

1.место: Алексеј Стојановиќ-32 поени

2.место: Теона Димишковска-30 поени

7 одд / вкупно 25 поени

1 место:  Сара Ангеловска – 24 поени

2 место:   Ања Јовановска и Јована Ивановска – 22,5 поени

3 место:  Петар Ристовски – 21,5 поен

6 одд,/вкупно 62 поени

1.место: Теа Јордановска -58 поени

2.место: Теона Јовева -57 поени

3.место: Мила Златановиќ -56 поени

Браво за сите учесници и честитки за освоените места.