Учениците од одделенска настава на детска опера и прошетка низ градот

Детската музичко-интерактивна претстава: ,, Операта на шумските животни” уште еднаш покажа дека класичната музика може да им се доближи на децата ако им се претстави на соодветен начин.

Претставата имаше за цел да ја едуцира најмладата публика со поими од оперската уметност.

Сончевиот ден го искористивме и за: прешетка низ Старата скопска чаршија, плоштадот Македонија и посета на Спомен куќата на Мајка Тереза.