Успех на државниот натпревар по МАТЕМАТИКА

На ДРЖАВНИОТ натпревар по МАТЕМАТИКА кој се одржа на 14. 05.2023 на ПМФ, ученикот Дамјан Петровиќ од VII одд. освои ПРВА награда. 🥇🌼

Учество зеде и ученикот Александар Маџовски од VII одд. и постигна солиден резултат.

Честитки за постигнатиот успех!!! 🎉

Им посакуваме многу успеси и во иднина!

Ментор Лиле Сарваноска