Резултати од Регионалниот натпревар по природни науки и биологија 2020/2021 год.

На ден 12 и 14 Мај 2021 год.  се одржаа Регионалните натпреварите по природни науки и биологија .

Нашите ученици ги постигнаа  следниве резултати:

Природни науки 4 одд.
Калина КараџоскаIII НАГРАДА 
Ментор : Даниела Торковска
Дамјан ВлинтовскиIII НАГРАДА 
Ментор: Виолета Симоновска
Марко КрстевскиIII НАГРАДА 
Ментор:Елизабета Ордева
Ведран Вељковиќ  II НАГРАДА  Учество на државниот натпревар
Емил Адемоскипофалница 
Ментор :: Наташа Јосимовска Георгиевска
Природни науки 5 одд.
Тара Спасиќ II НАГРАДАУчество на државниот натпревар
Матеј Китановски II НАГРАДАУчество на државниот натпревар
Александар Маџовски  III НАГРАДА 
Христијан Гочевски Иваноски  пофалница 
Ментор : Душанка Китановска
Природни науки 6 одд.
Катарина Пислевиќпофалница   
Јована Србиновскаучество   
Андреј Јордановскиучество   
Ментор: Бојана М.Личева
Биологија 7 одд.
Михаела ДимчоваIII НАГРАДА 
Петар РистовскиIII НАГРАДА 
Ања ЈовановскаIII НАГРАДА 
Јована Ивановска  Пофалница 
Горазд СтојановскиПофалница 
Ментор: Бојана М.Личева
Биологија 8 одд.
Алексеј Стојановиќ  II НАГРАДАУчество на државниот натпревар
Теона ДимишковскаУчество 
Ментор: Душанка Китановска
Биологија 9 одд.
Ангела АнѓелкоскаIII НАГРАДА 
Анастасија ТодевскаПофалница 
Христина ЈовановскаПофалница 
Ментор: Душанка Китановска

Официјалните резултати се достапни на страницата  https://biologija.yolasite.com/

Честитки до  сите ученици и им посaкуваме успех на тие кои продолжуваат на Државниот  натпревар !!! J