Резултати од литературниот конкурс

Почитувани ученици

Најпрво би сакале да ви се заблагодариме за вашето учество на литературниот конкурс “Да се заштитиме седејќи дома и творејќи” и на сите да ви честитаме за прекрасните творби.

Комисијата составена од тројца наставници Јагода Филиповска, Катица Стојчевска и Елена Малинова ги прочита творбите и ги рангираше на следниот начин:

Категорија 2-5 одделение

  1. 2 CUBER 5  Давид Арнаудов 5/4 одд
  2. Anonimus 3  Ведран Вељковиќ 3/4 одд
  3. 1 CUBER 5  Давид Арнаудов 5/4 одд

Категорија 6-9 одделение

  1. Јо Т8   – Тео Јовиќ 8/2 одд
  2. Тарки 8 – Лорина Јакимовска 8/4 одд
  3. Баскет 7 – Дарио Ристовски 7/3 одд

Творбите можете да ги прочитате со кликање на линкот на шифрата.

Другите творби може да ги прочитате на следниот линк