Реализирана детската иницијатива за заштитна ограда

На отворениот ден на граѓанско образование, под мотото ,,НИЕ ДЕЦАТА МОЖЕМЕ МНОГУ” кој се одржа на 13.12.2019 учениците ги презентираа сите нивни иницијативи  кои се реализирани но и оние за кои бараат помош и очекуваат да се реализираат.

Една таква иницијатива е и поставување на заштитна ограда пред училиштето. Градоначалникот вети дека ќе се потруди тоа да биде реализирано што побрзо. И еве денес ја имаме заштитната ограда на тротоарите пред нашето училиште, ограда која ни е многу важна затоа што училиштето е на главна улица.

Голема благодарност до Градоначалникот и до општина Гази Баба.

Посебно сме горди затоа што децата успеаја и го реализираа своето барање