НОВ ПОЧЕТОК! НОВИ ПРЕДИЗВИЦИ! НОВИ МОСТОВИ!

На 15.09.2023 г.заеднички започнавме да ги имплементираме активностите на Првиот Проект „Градиме нови мостови“ поддржан од ОБСЕ и МОН. Го реализиравме и првиот наставен час по предметот Природни науки заедно со наставничките Бојана М. Личева и учениците од 6-4 одделение и Анида Адеми и учениците од 6-2 одделение од партнер училиштето ООУ „25 Мај“. Ние бевме гости кај нашите пријатели, во нивното училиште. Следната средба е кај нас и со нетрпение чекаме да ве известиме за активностите што заеднички ќе ги реализираме.

П.С. Научивме за хемиските својства, за боја, мирис, вкус, форма и идентификувавме физички својства на супстанците со помош на своите сетила. А, најинтересно изведувавме експеримент со кој ја истраживме растворливоста на различни супстанци во вода. Погледнете дел од атмосферата !