НОВИ УСПЕСИ НА МАТЕМАТИЧАРИТЕ на регионалниот натпревар

На 41 Регионален натпревар по математика за учениците од основното образование, одржан на 4 март 2023 година нашите ученици од VII одделение ги постигнаа следниве резултати:

Дамјан Петровиќ I награда

Александар Маџовски II награда

Ментор, Лиле Сарваноска

И двајцата остварија пласман на Државниот натпревар по математика кој ќе се одржи на 13.05.2023.

Им честитаме и им посакуваме успех и на наредните натпреварувања!!!