МЕЃУНАРОДEН ДЕН НА ПЕШАЦИТЕ

По повод 15 ОКТОМВРИ ,,МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА ПЕШАЦИТЕ” ЕКО тимот и наставниците по физичко и здравствено образование реализираа кратка прошетка со учениците под мотото,,ОСТАВИ ГО КОМПЈУТЕРОТ ЗА ЧАС И ДВИЖИ СЕ СО НАС!”

🚶‍♀️Целта на оваа активност е: – подигање на еколошката свест за одржување здрава животна средина; – намалено користење на автомобилите; – движење пеш од и до училиште; 🚶За таа цел изработивме и флаери со кои сакаме да ја промовираме оваа идеја и помеѓу локалното население.