Есенски излет

На 28.10.2022 г. Реализиравме еднодневен излет на Кањонот Матка. Богатиот есенски пејсаж, старите средновековни цркви и манастири, Браната „Св. Андреја“ изградена на реката Треска , тиркизната вода, пештерите , кајаците во разни бои, топлото есенското сонце , многуте туристи кои ги видовме и сите ние , семејството – ученици и наставници на училиштето Дане Крапчев го направивме кањонот побогат и повесел. Матка е наше природно богатство кое треба да го чуваме и редовно да го посетуваме .

За спомените кои ги создадовме сведочат нашите фотографии во прилог.