Еко акција по повод денот на Општина „Гази Баба“

По повод  денот на Општината 3 Ноември и 45 години од формирањето на Општина Гази Баба,  ученици  од нашето училиште Дане Крапчев ,заедно со градоначалникот на Општина Гази Баба и ЈКП Гази Баба  засадија 45 борчиња во паркот Ченто.

Учениците со големо задоволство се вклучија во еко акцијата за садење на садниците. Преку изработени еко пораки  и еколошки песни тие потсетија на важноста од одржување и негување на животната средина.