ДРЖАВЕН НАТПРЕВАР ПО БИОЛОГИЈА

На 25 Септември 2020 се одржа Државниот  онлајн-натпревар по  Биологија кој се реализираше со online тест на ClassMaker. На натпреварот учествуваше Алексеј Стојановиќ од  нашето училиште и освои трета награда.

Исто така Алексеј Стојановиќ е и меѓу најдобрите учесници од сите одделенија,  коj врз основа на вкупните освоени бодови од општинскиот, регионалниот и државниот натпревар   доби  сертификат  за постигнат особен успех на натпреварите по биологија во 2020.

Ментор на ученикот е  наставничката  по Биологија – Душанка Китановска.

Честитки за постигнатиот успех  !!!! Ти посакуваме многу успех  во понатамошното натпреварување !!!!