Донација и благодарница од Амбасадата на Франција

Училиштето, “Дане Крапчев” заедно со уште 9 училишта од нашата земја, е вклучено во проектот “Ј’aime le français” По тој повод нашето училиште доби подарок интерактивен панел / табла во училницата по француски јазик. Оваа табла претставува алатка со многу можности во наставата и овозможува учениците на современ и поинтересен начин да стекнуваат нови знаења. Голема благодарност до Француски институт во Скопје – Institut français de Skopje и Амбасадата на Франција.

На 3 март во кино Милениум ни беше доделено пано и благодарница за учество во проектот од страна на неговата екселенција, Францускиот амбасадор, Господинот Сирил Бомгартнер/Cyril Baumgartner. Од страна на училиштето, благодарницата беше примена од педагогот г-ѓа Габриела Ѓоршевска., Покрај доделувањето на благодарниците на училиштата, по повод почетокот на месецот на Франкофонија, беше проследена премиерата на францускиот филм “A plein temps,”/”Со полно работно време” кој има добиено две “Cesar” награди (за најдобра актерка и режија)